Search by category:
Egyéb kategória

Abszurd és teljesíthetetlen rendelettel nehezíti meg az állattartók életét a minisztérium

Abszurd és teljesíthetetlen rendelettel nehezíti meg az állattartók életét a minisztérium

Kulcsár Péter

2023. 04. 01., szo – 09:03

Az állattenyésztők ésszerűtlennek és kivitelezhetetlennek tartják a mezőgazdasági tárca új rendeletét.

Az utasítás értelmében a gazdáknak 24 órán belül be kell jelenteniük a központi nyilvántartásba a megszületett és elhullott állatok számát.

Véleményük szerint túlságosan rövid időről van szó, és ezt még az elektronikus rendszer ellenére sem tudják majd teljesíteni.

A jelenleg hatályos rendelet alapján hét nap áll rendelkezésre az állományban bekövetkezett változások bejelentésére a központi nyilvántartásba, mostantól azonban az időablak 24 órára rövidül.

Egyszerűen nem vagyunk képesek három napnál gyorsabban megtalálni egy elpusztult tehenet azokon a hegyvidéki területeken, ahol farkasok és medvék is vannak. Egész Európában marad a hét nap, nekünk meg hirtelen csak 24 óránk lesz, ez teljesen abszurd

– mondta az egyik telep tulajdonosa.

A mezőgazdasági minisztérium szerint az állattartóknak lehetőségük lesz arra, hogy a változásokat az okostelefonra telepített, felhasználóbarát alkalmazáson keresztül jelentsék be. Hozzátették: amennyiben nem sikerül elvégezni a procedúrát, eleinte nem fognak pénzbírságot kiszabni az érintettekre.

(joj)

Read More

Post Comment