Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec továbbra is tagadja, hogy törvényt sértett volna

Mikulec továbbra is tagadja, hogy törvényt sértett volna

Mészáros Richárd

2023. 04. 02., v – 16:21

Roman Mikulec ügyvezető belügyminiszter továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el törvényszegést, és nem kezelt jogellenesen külföldről származó minősített információkat. Állítása szerint nem volt szüksége tanúsítványra ahhoz, hogy az Európai Unió és a NATO titkosított információihoz jusson.

Mikulec egyúttal visszautasította, hogy azért nem kérvényezte az információkhoz való hozzáférést, mert attól tartott volna, hogy nem kapna rá engedélyt.

„Az érvelésünk világos” – húzta alá Mikulec, aki szerint ezt a belügyi és az igazságügyi tárca törvényhozói is megerősítették. „A törvény szerint különleges státuszú személy vagyok, és nem kell biztonsági átvilágításon átesnem” – jelentette ki. Azt állítja, ezt a Nemzetbiztonsági Hivatal is megerősítette, miután a NATO tisztviselőivel egyeztetett. 

Vitapartnere, Peter Pellegrini (Hlas) volt, aki másként vélekedett erről. „A miniszternek nem kell átvilágításon átesnie, mert a törvény szerint jogosult a titkos információk megismerésére, de csak a szlovákiaiakra, nem az Európai Uniót vagy a NATO-t érintőkre” – szögezte le. 

Read More

Post Comment