Search by category:
Egyéb kategória

Naď kitüntetést kapott Ukrajnában

Naď kitüntetést kapott Ukrajnában

Mészáros Richárd

2023. 04. 02., v – 12:00

Jaroslav Naď (Demokraták) védelmi miniszter Ukrajnában tett pénteki látogatása során kitüntetésben részesült. Az orosz agresszió által sújtott ország támogatásáért járó díjat Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztertől vehette át.

„Csak a mi támogatásunkkal tudják az ukránok végre megállítani ezt a gonoszt, és így megvédeni minket és az otthonainkat” – jelentette ki Naď, aki szerint Reznyikov is nagyra értékelte a két ország konstruktív együttműködését, valamint kapcsolatainak fejlesztését a védelem területén.

Naď szerint a díj mindenkit megillet, akik a jó időben meghozott döntések által ukrán életeket mentettek meg.

„A többi kormánytag támogatása és a megfelelő külpolitikai irányultság nélkül Ukrajna sokkal nagyobb károkat szenvedett volna el. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy újra meglátogathattam ukrán barátainkat, láthattam az arcukat, és megtapasztalhattam elszántságukat a szabadságért vívott harcban. Hihetetlen, de amikor az ember ellátogat ezekre a helyekre, csak akkor döbben rá, hogy milyen közel a határainkhoz történik az az emberi szenvedés, pusztítás és terror, amit az orosz hadsereg maga után hagy” – mondta.

(Denník N)

Read More

Post Comment