Search by category:
Egyéb kategória

Ramadan korai gólja döntött, hat pontra nőtt a DAC előnye a tabella élén (FOTÓK)

Ramadan korai gólja döntött, hat pontra nőtt a DAC előnye a tabella élén (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 04. 02., v – 21:14

Ramadan góljával a DAC 1:0-ra legyőzte a zsolnaiakat a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában, a sárga-kékek előnye így hat pontra nőtt a tabella élén a döntetlenező Slovannal szemben. 

Az első percekben két nagyon kellemetlen zsolnai lapos beadás is a frászt hozta a hazai szurkolókra.

A túl óvatosan kezdő, szinte már tanácstalannak ható DAC a 15. percben váratlanul szerezte meg a vezetést: Káčer fülelt le egy átadást, Krstovic megtornáztatta Slávik kapust, a berobbanó Ramadan pedig a hálóba vágta a kipattanót – 1:0.

Úgy tűnt, a szíriai játékos belesérült a helyzetbe, de miközben mindenki érte aggódott, egy másik hazai játékos fogott padlót: a gólvágó Krstovicot kellett lecserélni izomsérülés miatt, helyette Kalmár érkezett. Érdekes módon azonban Riszvanisznál maradt a kapitányi karszalag, nem adta át a pályára érkező magyar irányítónak.

A 22. percben zsolnai módra veszélyeztetett a DAC, a szülinapos Blackman lapos lövése suhant keresztbe Slávik kapuja előtt. A túloldalon Galčíknak kevés kellett hozzá, hogy szögletből tréfálja meg Petrášt.

A vendégek igyekeztek átvenni a kezdeményezést, és több beadással is gondot okoztak a szokatlanul bizonytalan hazai védelemnek, az élen Petráš kapussal. A félidőt Kalmár technikás, de nem túl veszélyes lövése zárta.

A második félidőre a zsolnaiak kettős cserével frissítettek, de hazai oldalról Ramadannak is el kellett hagynia a pályát sérülés miatt. A mérkőzés sok pontatlansággal és kevés helyzettel folytatódott.

A 60. percben Blackman lőtt oldalhálót, öt perccel később Kopas szabadrúgása suhant Petráš kapuja mellé. A 76. percben a tizenhatosba betörő Kalmár visszatett labdája nem talált embert, pedig nagy ziccer volt – tulajdonképpen a második játékrész első komoly helyzete. Egy perccel később jött a következő nagy hazai helyzet, de Szánthó lapos beadását Gavrics csak a kapus kezébe passzolta.

A zsolnaiak nem igazán veszélyeztették a DAC egygólos előnyét, a kevés izgalmat hozó második félidő hajrájában sem született gól.

A DAC előnye hat pontra nőtt a tabella élén, miután a Slovan döntetlenezett a derbin Nagyszombatban.

Érdekes

Gólszerzők: Ramadan (15.)

Sárga lap: Nebyla, ill. Nemčík

Játékvezető: Kružliak, 5768 néző.

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana–Dimun, Káčer (87. Nebyla)–Blackman, Ramadan (46. Szánthó), Gavrics (82. Niarkhosz)–Krstovic (16. Kalmár)

ŽILINA: Slávik–Rusnák (66. Javorček) , Leitner (46. Ilko), Kopas, Nemčík, Bari (82. Owusu)–Sauer (66. Gidi), Minárik–Kaprálik, Jambor, Galčík (46. Ďuriš)

DAC–Žilina 1:0 (1:0)

Read More

Post Comment