Search by category:
Egyéb kategória

A hónap menüje: április

A hónap menüje: április

szaszifanni

2023. 04. 04., k – 11:06

Tavaszi finomságok

25 perc
Tavaszi retekleves

Hozzávalók (4 személyre) 3 csokor friss retek, 1 csokor újhagyma, 2 kisebb krumpli, fél fej karalábé, 2 leveskocka, 1dl fehérbor, vaj, liszt, zöldpetrezselyem apróra vágva, só és bors.

1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk (a retket nem kell), apróra vágjuk.

A hagymát megdinszteljük, rádobjuk a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáöntünk 8 dl vizet, beletesszük a leveskockát is.

2. Sózzuk és borsozzuk. Amikor puhára főttek a hozzávalók, krémesre mixeljük, a legvégén pedig behabarjuk vajas rántással.

Petrezselyemzölddel megszórva, friss retket rávágva tálaljuk.

_______________________________________________________________

40 perc
Zöldborsós, gombás csirkeragu
 

Hozzávalók (4 személyre): 800 g csirkemellfilé, olaj, 1 vöröshagyma, 250 g gomba, 1 csipet cukor, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 300 g zöldborsó (fagyasztott), 50 g vaj, 200 ml főzőtejszín.

1. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kb. 5-5 perc alatt megsütjük. A húst kiszedjük, a visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a szeletelt gombát.

2. Sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük fél dl vízzel, összeforraljuk. Belekeverjük a vajat, a tejszínt és még egyszer összeforraljuk.

3. A csirkét a raguval és a főtt rizzsel tálaljuk.

Nagy Zsófia receptje

__________________________________________________

30 perc
Rizstészta tavaszi zöldségekkel
 

Hozzávalók (4 személyre): 300 g főtt rizstészta, 150 g zsenge borsó, 1 szál póréhagyma, 3 sárgarépa, 1 piros paprika, 3 ek. szójaszósz, só, 200 ml zöldséges alaplé, szezámolaj, 1 ek. reszelt gyömbér, 2 paradicsom.

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a szezámolajat, majd a zöldségeket állandó keverés mellett ropogósra pirítjuk rajta.

2. Hozzáadjuk a gyömbért, az alaplevet és a szójaszószt. Végül hozzákeverjük a kifőzött tésztát. Alacsony lángon főzzük addig, amíg a lé teljesen elforr.

_________________________________________________

40 perc
Répás kalács

Hozzávalók (4 személyre): 140 g kristálycukor, 60 g margarin, 1 tojás, 250 g reszelt sárgarépa, 700 ml barackkompót, 1 cs. sütőpor, ½ tk. szódabikarbóna, porcukor a díszítéshez.

1. A cukrot összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojást és a finomra reszelt sárgarépát. Végül alaposan összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával.

2. A tésztát beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk és megtöltjük a barackkompóttal. Megszórjuk porcukorral és így szeleteljük.

Read More

Post Comment