Search by category:
Egyéb kategória

A Magyar Fórum nem indul együtt a Szövetséggel a választáson

A Magyar Fórum nem indul együtt a Szövetséggel a választáson

Mészáros Richárd

2023. 04. 04., k – 10:41

Simon Zsolt, a Magyar Fórum vezetője kedden délelőtt bejelentette, kudarcba fulladtak a Szövetséggel folytatott egyeztetések, a két párt nem indul együtt az előre hozott parlamenti választáson.

A Magyar Fórum elnöke a pozsonyi sajtótájékoztatóján arról beszélt, a Szövetség azt ajánlotta, a párt jelöltjei a választási lista elején, a bejutónak számító sorszámok közül a 7. és 16. helyét kaphatják meg. Simonék viszont azt szerették volna, ha az első 15-ben négy helyre állíthatnak jelöltet. 

A Magyar Fórum vezetője elmondta, jelenleg a kisebb szlovák pártokkal egyeztetnek a közös indulásról, ezen tárgyalásoknak az eredményét is hamarosan be szeretnék mutatni. A jelenlegi kormánykoalíció pártjaival való együttműködéssel kapcsolatban Simon úgy fogalmazott, ezek a szereplők felelősek a mostani kaotikus időszakért. Szerinte ebben az Eduard Heger vezette Demokratáknak is felelőssége van. Kérdésünkre elmondta, a Progresszív Szlovákiát sem tartja olyan szereplőnek, amellyel együtt szeretne indulni. Simon már korábban elhatárolódott a Smertől, a Hlastól és a szélsőséges szereplőktől is.

Read More

Post Comment