Search by category:
Egyéb kategória

Megszűnik a világ legnagyobb online könyvesboltja

Megszűnik a világ legnagyobb online könyvesboltja

Csóka Zsófi

2023. 04. 05., sze – 13:45

A cég anyavállalata, az Amazon több ezer munkahelyet szüntet meg.

A Book Depository közleménye szerint a közel két évtizedes üzleti tevékenységük után még ebben a hónapban végleg megszünetetik online webshopjukat. Mindez azután történt, hogy a cég anyavállalata, az Amazon bejelentette, hogy több ezer munkahelyet tervez megszüntetni.

A hírt szomorúan fogadták a Book Depository ügyfelei a világ minden tájáról.

„Sajnálattal tudatjuk, hogy a Book Depository 2023. április 26-án bezár” – közölte a társaság. Az ügyfelek az utolsó kereskedési napon, brit idő szerint délig továbbra is rendelhetnek könyveket – tette hozzá a cég weboldala.

„Megerősíthetem, hogy meghoztuk azt a nehéz döntést: bezárjuk a Book Depositoryt“ – mondta az Amazon szóvivője a BBC-nek.

Az Amazon 2023-ban több ezer munkahelyet szüntetett meg, mindezt költségmegtakarításra hivatkozva. A cég főként a pandémia idején profitált, amikor is a fogyasztók többet költöttek különböző árucikkekre. Azóta azonban egyre csak csökken a termékeik iránti kereslet, miután az infláció és az egyre növekvő árak folyamatosan nehéz döntések elé állítják a vásárlókat.

A Book Depositoryt 2004-ben alapította az Amazon korábbi alkalmazottja, Andrew Crawford és üzleti partnere, Stuart Felton. Az online könyváruházat 2011-ben vásárolta meg az Amazon.

(bbc.com, cszs)

Read More

Post Comment