Search by category:
Egyéb kategória

Az érsekújvári Erika állapota továbbra is válságos

Az érsekújvári Erika állapota továbbra is válságos

Mészáros Richárd

2023. 04. 06., cs – 10:52

Érsekújvár |

Elgázoltak és sérülten a sorsára hagytak múlt pénteken egy 36 éves érsekújvári kerékpárost a Bajcs és Perbete közti útszakaszon, a gázoló elhajtott, és a sérült lányt csak szombaton reggel találták meg az arra járók.

A cserbenhagyásos gázolás ügyét a rendőrség jelenleg is vizsgálja és kéri a lakosokat, gépkocsivezetőket, hívják a 158-as számot, ha láttak arra közlekedni egy fehér színű Citroën, vagy Peugeot Boxer furgont, amelynek egyik visszapillantó tükrét megtalálták a helyszínen. A legújabb információk szerint Erika állapota továbbra is válságos. Štefan Krbila, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika főorvosa arról tájékoztatta lapunkat, hogy az április 1-jén felvett beteg esetében a kivizsgálások során megállapították, hogy hogy számos belső sérülést és végtagtörést szenvedett. A mellkasi sérülések miatt Erika továbbra is lélegeztető gépre szorul. A műtéti beavatkozásokat végző szakértőkkel folytatott konzultációk eredményeképpen úgy döntöttek, a mellkast, a bordákat ért sérüléseket, illetve a medencecsont sérüléseit hagyományos módon kezelik, a bal könyökrészt azonban műteni kellett.

A későbbiek során az arccsontot kell korrigálnunk, de csak miután valamennyi vitális funkciót stabilizáltuk. Április 6-i keltezéssel továbbra is lélegeztetőgépen van a beteg, kései komplikációk is felléptek, a számos sérülés okozta traumatikus állapot az, amit jelenleg is orvoslunk. Ezt követően, látván az összes szervi rendszer működését döntünk a további lépésekről

– nyilatkozta Štefan Krbila.

Erika támogatására vasárnap kerékpáros találkozót szerveznek Érsekújvárban 17 órakor, ahová más községekből és városokból is érkeznek bringások. Vágsellyéről 15 órakor indulnak a kerékpárosok Érsekújvárba. Erika a bringások nagy családjának tagjaként évek óta próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy biztonságosabb kerékpárutakra van szükségük a kerékpárosoknak.

Read More

Post Comment