Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik a Kuciak-ügy tárgyalása

Folytatódik a Kuciak-ügy tárgyalása

Mészáros Richárd

2023. 04. 06., cs – 09:28

Andruskó Zoltán kihallgatásával folytatódik csütörtökön a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében és az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében folyó tárgyalás a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS). A tárgyaláson Marian Kočner és Alena Zsuzsová is jelen van.

A Kuciak-gyilkosság ügyében 2018 februárjától tárgyal a bíróság Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről. A ŠTS eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Három döntés jogerős. Miroslav Marček és Szabó Tamás 25, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragič – ellen vádat emeltek Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt. Szabó Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vád szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén érkezett megbízás Kočnertől. Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

Read More

Post Comment