Search by category:
Egyéb kategória

Egy szokatlan megmentő góljaival fordított és győzött a DAC a zólyombrézóiak ellen (FOTÓK)

Egy szokatlan megmentő góljaival fordított és győzött a DAC a zólyombrézóiak ellen (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 04. 14., p – 18:44

A DAC labdarúgócsapata 1:0-s hátrányból felállva, Milan Dimun két góljával megfordította a zólyombrézóiak elleni bajnokit a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában, és megerősítette vezető pozícióját a tabellán.

A 3. perc elején egy ártalmatlannak tűnő szituáció után előnybe kerültek a vendégek: egy beadás után Pavúk Riszvaniszt megelőzve a hálóba fejelt, a nem túl gyorsan szálló labda után Petráš kapus is hiába nyújtózott. A 7. percben Nebyla lábában maradt az egyenlítés, két perccel később viszont Káčer a hálóba vágott egy kipattanót. A DAC vesztére azonban a gólvonalon álló Nebyla belepöckölt a lövésbe, így les miatt érvénytelenítették a hazai gólt.

A dunaszerdahelyiek gondjait tetőzte, hogy Niarkhosz a 14. percben padlót fogott, és izomsérülés miatt le kellett cserélni. Helyére az éppen csak felépült Ramadan érkezett.

A hazaiak a 20. perc környékére kaptak csak igazán észbe, beszorították a zólyombrézóiakat: a szurkolók több kapu előtti kavarodást láthattak, a 33. percben pedig Andzouana gyönyörű lövése kívülről súrolta a kapufát. A DAC támadásépítéseibe ugyanakkor rengeteg hiba csúszott, a szurkolók a 40. perc környékén már Kalmárt követelték a pályára.

Érdekes

Gólszerzők: Dimun (58., 72.), ill. Pavúk (3.)

Játékvezető: Smolák, 5548 néző.

Sárga lap: Paraj, Faško, Bartoš

Piros lap: Faško (49., Podbrezová)

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz, Kružliak, Andzouana–Dimun, Káčer–Blackman, Nebyla (61. Szánthó), Veselovský (61. Kalmár)–Niarkhosz (16. Ramadan, 88. Mendez)

PODBREZOVÁ: Ludha–Bartoš, Bakaľa, Oravec–Ďatko (77. Kukoľ), Faško, Paraj, Grešák–Špyrka (62. Bariš), Kabongo (70. Sangare), Pavúk (77. Šikula)

DAC–Podbrezová 2:1 (0:1)

A második félidő Ďatko ajtó-ablak helyzetével kezdődött, de a zólyombrézói szélső pár méterről fölé bombázott. Ezután Faško megkapta második sárga lapját, azaz a DAC-ra több mint 40 percnyi emberelőny várt. Viszonylag gyorsan jött a hazai egyenlítés, az 58. percben Andzouana egy szöglet után próbálkozott 15 méterről, lövését pedig Ludha kapus pont Dimun elé ütötte – 1:1.

A mérkőzés ezután gyakorlatilag egykapuzássá alakult át, a vendégek csak pár rövid kirándulást tettek a DAC térfelére. A helyzetek ugyan nem érkeztek futószalagon, de a 72. percben a hazaiak megtalálták a rést: Kalmár készített le Dimun elé, aki tizennyolcról laposan a hálóba lőtt. A szlovák védekező középpályás tehát rögtön megszerezte a másodikat is szezonbeli első gólja után.

A hajrában is a hazai csapat uralta a mérkőzést, de csak nem akart megszületni a megnyugtató harmadik gól.

A DAC előnye újra hat pont a tabella élén, legalábbis addig, míg a Slovan nem játssza le a maga meccsét vasárnap a besztercebányaiak ellen.

Érdekes

Április 18-án, kedden 17.00-kor az Új Szó nyilvános beszélgetést szervez Kalmár Zsolt csapatkapitánnyal és Borbély Balázs másodedzővel Dunaszerdahelyen. Az est végén lehetőség lesz kérdezni a két vendégtől!

Helyszín: Dunaszerdahely, NFG Klub.

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

Mennybe megy a DAC? Beszélgetőest Dunaszerdahelyen

Read More

Post Comment