Search by category:
Egyéb kategória

Erik ten Hag: Pechünk volt az öngóloknál

Erik ten Hag: Pechünk volt az öngóloknál

Elek Zoltán

2023. 04. 14., p – 18:49

A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőinek legjobban várt meccsén a Manchester United kétgólos előnye ellenére csak döntetlenrevégzett a Sevilla ellen. A spanyolok esélyeit két öngól tartotta életben.

A játéknap első mérkőzésén a Feyenoord a szlovák válogatott Dávid Hanckóval a védelem közepén 1:0-ra legyőzte az AS Romát. A hazaiak az 53. percben szerezték meg a győztes gólt, Wieffer 22 méterről lőtt Rui Patricio kapujába. „Ez hihetetlen. Álmodtam már erről. Nagyon boldog vagyok, hogy betaláltam. Az edző azt mondta a félidőben, hogy jók vagyunk, de jobban kéne használnunk a széleket. A gól is egy szélről jövő beadás után született” – avatta be az öltözői eligazítás részleteibe a szurkolókat a gólszerző. A rómaiak csapatkapitánya, Lorenzo Pellegrini egy büntetőt a kapufára lőtt az első félidőben, valamint a 63. percben is volt egy óriási lehetőségük, de Iba- nez fejesét Idrissi és Hancko együttes erővel tisztázta a gólvonalról.

Manchesterben a Vörös Ördögök az első félidőben végleg eldönthették volna a továbbjutás kérdését, de Marcel Sabitzer két gólja után is nyeregben érezhették magukat. „Egy hullámvasúthoz hasonlított ez a meccs. Megvoltak a helyzeteink, hogy megnyerjük a mérkőzést. Kontrolláltuk a játékot, de mégis két olcsó gólt kaptunk. Ha sikeresek akarunk lenni, nem szabad ilyeneknek megtörténnie. Csalódott vagyok, de 80 percig jól játszottunk és erre kell építenünk” – utalt a sérülések és cserék után, a 84. és a 92. percben kapott két öngólra a duplázó osztrák középpályás.

A spanyol bajnokságban gyengélkedő Sevilla így bizakodhat a visszavágó előtt. „Teljesítettük a célt, amellyel Manchesterbe utaztunk. Az ellenfelünk kihasználta a koncentrációnkban keletkezett lyukakat és két ellentámadás végén is bevette a kapunkat. Nem nézett ki jól a mi szemszögünkből az első félidő, de a szünet után feljavultunk. Mezőnyben kiegyenlítettük a játékot és elkezdtünk támadni. Ilyen a foci, a lefújásig kell játszani. Ránk mosolygott a szerencse, de ezért keményen meg is dolgoztunk” – nyilatkozta az egyenlítő gól előtt a labdát Harry Maguire fejére fejelő sevillai támadó, Jusszef en-Nesziri.

Hatalmas pechünk volt a kapott góloknál. Nincs más választásunk, meg kell békülnünk ezzel a helyzettel. Ha belőttük volna a harmadikat a hajrá előtt minden máshogy alakul. Most mindkét csapatnak azonosak a továbbjutási esélyei” – összegzett Erik ten Hag, az United vezetőedzője.

Feyenoord–AS Roma 1:0, g.: Wieffer (54.);

Leverkusen–Saint-Gilloise 1:1, Wirtz (82.), ill. Boniface (51.);

Juventus–Sporting 1:0, Gatti (73.);

Manchester United–FC Sevilla 2:2, Sabitzer (14., 21.), ill. Malacia (84., öngól), Maguire (90+2., öngól).

Negyeddöntők, 1. meccsek

Az Európa-konferencialigában a magyar válogatott Kerkez Milost a soraiban tudó Alkmaar 2:0-s vereséget szenvedett az Anderlecht otthonában. Ennél is nehezebb a helyzete a Lech Poznańnak, amely otthon kapott ki 4:1-re a Fiorentinától. A lengyeleknél idén először volt végig a pályán a szlovák válogatott Ľubomír Šatka. Az olaszok sorozatban 9. európai kupameccsüket nyerték meg.

Gent–West Ham 1:1, Cuypers (57.), ill. Ings (45+3.);

Lech Poznan–Fiorentina 1:4, Velde (20.), ill. Cabral (4.), González (41.), Bonaventura (58.), Ikone (63.);

Anderlecht–Alkmaar 2:0, Murillo (22.), Ashimeru (70.);

Basel–Nice 2:2, Amdouni (26., 71., az elsőt 11-esből), ill. Moffi (38., 45+1.).

Negyeddöntők, 1. meccsek

Érdekes

A meccsektől függetlenül csütörtökön a legtöbben a Juventus kapusáért aggódtak. Szczesny a Sporting elleni találkozón az első félidő előtt minden előjel nélkül a mellkasát fogva jelezte, hogy nincs jól. A lengyel kapus könnyek között hagyta el a pályát, helyét Mattia Perin vette át. A hírek szerint a futballistának megemelkedett a pulzusa és légzési nehézsége volt, a szakemberek szívritmus-zavarra gyanakodtak. A Juventus még a meccs közben közzé tette oldalain, hogy Szczesnyt megvizsgálták és minden rendben van. A meccset a torinóiak nyerték 1:0-ra.

Wojciech Szczesny rendben van

Read More

Post Comment