Search by category:
Egyéb kategória

Ferenc pápa megerősítette, hogy térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre

Ferenc pápa megerősítette, hogy térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre

Mészáros Richárd

2023. 04. 14., p – 14:31

Ferenc pápa megerősítette pénteken, hogy a mozgását nehezítő térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre, legközelebb április 28. és 30. között Magyarországra.

A katolikus egyházfő pénteken audiencián fogadta a pápa külföldi útjain igénybe vett ITA Airways olasz légitársaság vezetőit és munkatársait. A pápa köszönetet mondott gondos és figyelmes munkájukért, amelynek köszönhetően ő egyházfőként – egészségügyi nehézségei ellenére – még mindig képes utazni.

„Fontos számomra, hogy az emberekkel, a hívőkkel, más vallási közösségek tagjaival, jóakaratú férfiakkal és nőkkel találkozzam. Egy személyes beszélgetés egészen más, mint egy küldöttön vagy videokapcsolaton keresztül kommunikálni” – mondta el Ferenc pápa. Hozzátette, hogy „a pápa azért utazik, hogy testvéreit megerősítse a hitükben, hogy a szenvedők közelében lehessen, hogy segítse azokat, akik a békéért dolgoznak”.

Ferenc pápa megerősítette, hogy „Isten segedelmével két hét múlva elutazik 41. apostoli látogatására Magyarországra, majd utána következik Marseille, aztán Mongólia és az összes többi úti cél, amely még a várólistán van”.

A katolikus egyházfő szeptember 23-ra tervezi marseille-i látogatását. A tervek szerint a francia kikötővárosból repül majd tovább Mongóliába, de februárban Ferenc úgy nyilatkozott, hogy „ez még nem teljesen biztos”.

Read More

Post Comment