Search by category:
Egyéb kategória

Rigó bírósági eljárást kezdeményezett Gyimesi ellen

Rigó bírósági eljárást kezdeményezett Gyimesi ellen

Bugár Anna

2023. 04. 14., p – 11:07

Pozsony |

Rigó Konrád, a Szövetség Híd platformjának elnöke kijelentette, bírósági keresetet nyújtott be Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő ellen, amiért beteg embernek nevezte őt.

A két politikus között Rastislav Káčer külügyminiszter kijelentései miatt indult el az adok-kapok, mely során Gyimesi kijelentette, Rigó és családja az utóbbi időben sok tragédián mentek keresztül, és ez „nyomot hagyott Rigó pszichikai állapotán, beteg embereket pedig nem illik sértegetni”.   A Híd-platform vezetője már februárban jelezte, jogi útra tereli az ügyet, ekkor azonban még nem döntötte el, büntetőjogi vagy polgári peres eljárást kezdeményez-e.

Azért állok itt, mert Gyimesi György nyilvánosan beteg embernek nevezett, és ezzel emberi méltóságomban sértett meg. Aljas módon visszaélt a családomat ért tragédiákkal, s ezáltal megsértette a magánélethez való jogomat is

– jelentette ki Rigó a pénteki sajtótájékoztatón azzal, két nappal ezelőtt polgári peres eljárást kezdeményezett Gyimesi ellen. Hozzátette, Gyimesinek volt lehetősége bocsánatot kérni a kijelentései miatt, az OĽaNO politikusa azonban figyelmen kívül hagyta a pert megelőző utolsó felszólítást. „Azért döntöttem a bírósági kereset mellett, mert meggyőződésem, ha egy normális országban akarunk élni, senkinek – még egy parlamenti képviselőnek sem engedhetjük meg, hogy lábbal tiporja jogainkat” – folytatta.

Read More

Post Comment