Search by category:
Egyéb kategória

Többen meghaltak és megsebesültek orosz rakétatámadásban Szlovjanszkba

Többen meghaltak és megsebesültek orosz rakétatámadásban Szlovjanszkba

Mészáros Richárd

2023. 04. 14., p – 20:25

Legkevesebb öt ember meghalt és 15 megsebesült pénteken egy orosz rakétatámadásban a Donyeck régióbeli Szlovjanszkban – közölte Pavlo Kirilenko helyi kormányzó a Telegram-oldalán.

A kormányzó beszámolója szerint további hét ember rekedt a romok alatt, miután SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe. Rohammentők és rendőrök dolgoznak a helyszínen, igyekezve kimenteni a romok alá került embereket – közölte Kirilenko.

Az orosz és az ukrán fél több tucat elesett katona holttestét cserélte ki pénteken. A kijevi hatóságok 82 holttestről számoltak be, Moszkva nem közölt számokat.

Az ukrán hatóságok közlése szerint az ország elleni orosz háború kezdete óta Kijev mintegy 800 katona földi maradványait kapta vissza ilyen cserék során.

Andrij Kosztyin ukrán főügyész a nap folyamán bejelentette, hogy a vádhatóság tüzetesen megvizsgálja azt a videófelvételt, amelyen feltételezések szerint egy ukrán katona lefejezése látható.

„Jelen pillanatban az ukrán nyomozóhatóságok gőzerővel azon dolgoznak, hogy azonosítsák a tettest és az áldozatot” – mondta el Kosztyin Vilniusban tett látogatása során. Hozzátette: még nem tudja megerősíteni a felvétel hitelességét.

Read More

Post Comment