Search by category:
Egyéb kategória

Vadonatúj tornatermet kapott a Ladislav Dúbrava Gimnázium

Vadonatúj tornatermet kapott a Ladislav Dúbrava Gimnázium

Jakubec Ágnes

2023. 04. 14., p – 07:28

Dunaszerdahely |

Átadták a Ladislav Dúbrava Gimnázium új tornatermét. A tornatermet az iskola fenntartója, Nagyszombat Megye saját forrásból építette, a költségek egy részét a Sportfejlesztési Alap támogatásából fedezték.

Az iskola területén található modern sportpálya a diákokat, valamint a város lakóit szolgálja. A megye 950 ezer eurót költött az építkezésre és 520 ezer eurós támogatást kapott a Sportfejlesztési Alaptól. Az átadáson jelen volt Berényi József megyei alelnök, Hájos Zoltán polgármester, valamint Grendel Gábor, a parlament alelnöke. „Folytatjuk a sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó projekt megvalósítását Nagyszombat megye mind a hét járásában. A tornaterem épülete akadálymentesített, ami lehetővé teszi a mozgássérültek számára is a sportolást” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Ez a harmadik sportpálya a városban, amelyet a megye az elmúlt két évben épített vagy korszerűsített.

A tornaterem épülete két részből áll, a földszinten található a tornaterem, az öltözők, a szociális helyiségek és a sportfelszerelések helyisége. Az emeleten egy technikai helyiséget, egy légkondicionáló géptermet és egy gimnasztikatermet alakítottak ki.

„Nagyon hiányzott iskolánknak egy új sportpálya, ezért hálás vagyok a megyének, hogy anyagilag támogatta egy modern és magas színvonalú tornaterem megépítését. A tornaterem elsősorban az oktatást szolgálja majd, de nemcsak az iskola diákjait, hanem a tanárokat és a lakosokat is ” – mondta Monika Sihelská, a gimnázium igazgatója.

„Az iskola vezetésének végre nem kell már azon aggódnia, hol tartsák meg a testnevelésórákat. Mostanáig a szomszédos alapiskola tornatermében tartották az órákat” – mondta Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

A tornacsarnok átadása része annak a nagyszabású tervnek, amelynek célja, hogy Nagyszombat megye tizenhárom középiskolájában sportpályát építsenek vagy a már meglévőket korszerűsítsék. Erre a megye összesen 7 millió eurót különített el.

„Örülök, hogy a projekt megvalósítását támogatta az európai unió, valamint az önkormányzat is. Nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg nehezebb anyagi helyzetben van a megyei önkormányzat, mint amikor a beruházást terveztük. Most már valószínűleg nem tudnánk olyan gyorsan megépíteni ezt a tornatermet, mint ahogy tavaly sikerült” – mondta Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

Read More

Post Comment