Search by category:
Egyéb kategória

Matovič mentesítené az adófizetés alól az anyákat és a 25 év alattiakat

Matovič mentesítené az adófizetés alól az anyákat és a 25 év alattiakat

Csóka Zsófi

2023. 04. 15., szo – 13:15

Igor Matovič (OĽaNO) mai sajtótájékoztatóján pontosította az új törvénytervezetének részleteit.

Igor Matovič egy új törvénytervezettel állt elő, amely mentesítené a szlovákiai anyákat és fiatal felnőtteket az adófizetés alól.

„A nőknek nem kellene állandóan azzal az érzéssel élniük, hogy fizetésüket tekintve alsóbbrendűek a férfiaknál” – írta Facebook-oldalán Igor Matovič.

Az OĽaNO képviselői egy olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amivel állításuk szerint „tesztelni“ szeretnék a férfi képviselőket. Matovič nem felejtette el megemlíteni Robert Fico (Smer) és Peter Pellegrini (Hlas) nevét sem, akik szerinte „nem törődnek a nőkkel“.

A Matky a mladí bez daní nevű törvényjavaslat biztosítaná, hogy a 15 év alatti gyermeket nevelő anyáknak ne kelljen jövedelemadót fizetniük.

Ehhez két feltételnek szükséges megfelelni: az első, hogy az anya nem kereshet havi bruttó 2000 eurónál többet, a második pedig, hogy gyermeke 15 évnél fiatalabb legyen. A törvényjavaslat egyelőre nem vonatkozik az apával élő félárvákra és az örökbefogadott gyermekekre.

A 15 és 25 év közötti fiatalok adómentesítésének célja, hogy az érintettek Szlovákiában kezdjenek el dolgozni és itt is alapítsanak családot, ne pedig külföldön.

Matovič 500 millió euróra becsülte az intézkedés állami költségvetésre gyakorolt ​​nettó pénzügyi hatását, amire a társadalombiztosítási járulékfizetési plafonok eltörlésével, valamint az adócsalás büntetésének további szigorításával kíván forrást találni.

(refresher.sk, cszs)

Read More

Post Comment