Search by category:
Egyéb kategória

Cigániková és Šipoš szerint is le kellene mondania Kažimírnak

Cigániková és Šipoš szerint is le kellene mondania Kažimírnak

Mészáros Richárd

2023. 04. 16., v – 15:00

Miután a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bűnösnek találta Peter Kažimírt, a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnökét, le kellene mondania – értett egyet Jana Bittó Cigániková (SaS) és Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke a Markíza Na telo című műsorában vasárnap. Matúš Šutaj Eštok, a Hlas képviselője meg van győződve arról, hogy Kažimír ártatlan.

Šutaj Eštok a műsorban az ellenzék kriminalizálásáról beszélt, úgy véli, a kormány politikai bosszúra használja az igazságszolgáltatást. Ugyancsak bírálta a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bíráját, aki az ítéletet egyetlen „bűnbánó” vallomása alapján hozta meg.

Bittó Cigániková félrevezetőnek nevezte Šutaj Eštok állítását, szerinte a politikusoknak nem szabadna bírói szerepet játszaniuk. „Nem azt állítjuk, hogy automatikusan bűnös” – fűzte hozzá Cigániková, aki szerint Kažimírnek le kellene mondania.

Az előre hozott választást illetően Šipoš elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke az OĽaNO jelöltlistáján induljon. Megerősítette, egyelőre nem tárgyaltak közös indulásról a Za ľudíval. 

Šutaj Eštok valószínűnek tartja, hogy Tomáš Drucker, a Dobrá voľba elnöke a Hlas listáján indul majd. Bittó Cigániková nem gondolja, hogy az SaS-nek a választás előtt el kéne zárkóznia a Hlasszal való tárgyalás elől.

(TASR)

Read More

Post Comment