Search by category:
Egyéb kategória

Megkezdődött a dunaszerdahelyi városi hivatal épületének felújítása

Megkezdődött a dunaszerdahelyi városi hivatal épületének felújítása

Mészáros Richárd

2023. 04. 24., h – 14:30

Megkezdődött a városi hivatal épületének felújítása Dunaszerdahelyen. A munka az ablakok cseréjével és az épület szigetelésével kezdődött, a beruházás célja az energiahatékonyság javítása. A munkát a Környezetvédelmi Alap (Environmentálny fond) támogatásával, és a városi költségvetésből finanszírozzák – tájékoztatott weboldalán a város.

2015 óta tervezi az önkormányzat a városi hivatal épületének korszerűsítését, azóta minden évben pályázott a Környezetvédelmi Alaphoz. „2022-ben siker koronázta erőfeszítéseket, és az alap 400 ezer euróval támogatta a több mint 460 ezer eurós beruházást. A fennmaradó összeget saját forrásból finanszírozza a város” – közölte a hivatal.

A munkát az ablakok és az ajtók kicserélésével kezdte a kivitelező április közepén. „A korszerűsítéssel körülbelül a felére csökken az épület energiafogyasztása” – tájékoztatott a város.

Az ügyfélközpont nyitva marad, de a nyitva tartási időt az építkezés szakaszaihoz igazították. Az ezzel kapcsolatos részletes információk a dunaszerdahelyi.sk és a dunajskostredsky.sk portálon olvashatók.

Read More

Post Comment