Search by category:
Egyéb kategória

Toborzót és programismertetőt tartottak a Jurtanapok szervezői

Toborzót és programismertetőt tartottak a Jurtanapok szervezői

Tornyai Bianka

2023. 04. 24., h – 15:41

Alsószeli |

Megtartotta hagyományos toborzóját az Alsószeli Jurtanapok szervezőcsapata. A fesztivál és nyári egyetem XVII. évfolyamát idén június 30.–július 2-án tartják a megszokott helyszínen, az alsószeli Laposon.

A hétvégén tartották meg a XVII. Alsószeli Jurtanapok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem önkénteseinek, támogatóinak toborzóját. A környék legnagyobb olyan rendezvénye, amely a magyar kultúra és néphagyományok népszerűsítésére irányul, a kezdetektől az önkéntesek munkájára épül. Ezért elengedhetetlen, hogy a szervezők tudják, kire számíthatnak az előkészületekben, a megvalósításban és a fesztivált követő rendrakásban, takarításban. A toborzókat minden évben tavasszal szervezik.

Az idein Francisti László, az Alszik – Alsószeli Szabadidő Klub elnöke és a hozzá szorosan kapcsolódó Zele törzs tagja köszöntötte a résztvevőket és rövid bevezetőjében elmondta, néhány dolgot kivéve szinte minden megvan ahhoz, hogy június 30. és július 2. között megtarthassák a XVII. Alsószeli Jurtanapokat.

Francisti Erzsébet, aki az ételekért és italokért felel, úgy fogalmazott, aki volt már önkéntes, az tudja, hogy ilyenkor mindenkit arra kérnek, az alapján iratkozzon fel a feladatokra, hogy melyik napon milyen feladatot tud vállalni a segítők között.

„A Falodában és a Hörpintőben két műszakban osztjuk be az önkénteseket, mert ott nincs megállás, a többi helyen lazább a tempó. Az újaknak azt tudom mondani, hogy jó buli lesz”

mondta nevetve.

Szabados Katalin, a gyermekprogramok, a tudakozó, a gyógyító jurták és a rendfenntartók felelőse örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sokan eljöttek a toborzóra, illetve hogy várhatóan ennél is többen lesznek a segítők a fesztiválon, és kiemelte, előre örül a közös munkának.

A toborzó résztvevői Szabados Zsolttól megtudhatták, a fesztivál programját idén is a Jurtanapok arculatához illő fellépőkből igyekeztek összeállítani. Bevallotta, hogy az anyagiakkal egyelőre még kicsit gondban vannak, de mindent megtesznek, hogy megtalálják a megoldást, és a nyár legjobb rendezvényét tudják megvalósítani.

„Készítjük a pályázatokat a megvalósításra, de a magyarországiakat még nem írták ki, a már beadott pályázatainkról pedig még nincs hír. A Zele Ház felújítása felemésztette a tartalékainkat, ezért bízunk benne, hogy a támogatóink sem hagynak el bennünket. Sajnos az általános drágulás, áremelkedés ebben a szektorban is érezhető, ezért több szempontot is figyelembe kellett venni a fellépők kiválasztásánál. Nem engedhetjük meg magunknak például azokat a szereplőket, akiknek a műsorához hozzátartozik a kivetítő használata, mert egyszerűen nem fér bele az anyagi keretbe ez a szolgáltatás. A mostani Jurtanapok sem lesz más, mint a többi, igyekszünk azt a vonalat folytatni, amit eddig megszokhattak a résztvevők, de mindig próbálunk újat is vinni a kínálatba. Ez most a kisgyerekes anyukákat, családokat, kismamákat érinti, mert szoptatási tanácsadás lesz a gyermekjurtában, illetve dúla is érkezik”

– magyarázta az Alszik alelnöke. A XVII. Alsószeli Jurtanapok részletes programja már megtalálható a rendezvény közösségi oldalán, ahol hamarosan megjelenik a jelentkezési lap azoknak az önkénteseknek, akik nem tudtak részt venni a toborzón, de szeretnének segíteni a rendezvény megvalósításában. 

Read More

Post Comment