Search by category:
Egyéb kategória

Matovič nekiment Čaputovának, drámaian csökkentené a fizetését

Matovič nekiment Čaputovának, drámaian csökkentené a fizetését

Kulcsár Péter

2023. 04. 25., k – 08:55

Igor Matovič (OĽaNO) szerint a képviselők és az államfő fizetése is túl magas, ezért azok azonnali csökkentését indítványozza.

Zuzana Čaputová nem fog reagálni az OĽaNO elnökének bércsökkentéssel kapcsolatos javaslatára – tájékoztatott az elnöki iroda szóvivője, Martin Strižinec.

Hozzátette: az államfő már 2022 szeptemberében arra kérte Eduard Heger (Demokraták) megbízott kormányfőt, hogy a költségvetés elkészítésekor vegye fontolóra a politikusok és tisztségviselők fizetésének csökkentését, arányosan az ország gazdasági helyzetével.

Az OĽaNO-nak tehát volt elég ideje reagálni az elnök asszony javaslatára, neki pedig ehhez nem volt szüksége nyilvános felhívásokra és sajtótájékoztatókra

– mondta a szóvivő.

Igor Matovič hétfői sajtótájékoztatóján közölte, 2023-ban mind a parlamenti képviselők, mind az államfő fizetése rendkívüli mértékben megemelkedik, ezért a májusi ülésen olyan törvényjavaslattal áll elő, amely révén a második félévben olyan módon csökkennének a fizetések, hogy azok a 2022-es összeggel megegyezőek lennének.

Read More

Post Comment