Search by category:
Egyéb kategória

Túlszárnyalták a tavalyi színvonalat az alkotók

Túlszárnyalták a tavalyi színvonalat az alkotók

Kürthy Judit

2023. 04. 27., cs – 21:26

Dunaszerdahely |

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az AMFO-t, az amatőr fotóművészek versenyét, melyet a Pozsonyi Nemzeti Népművelési Központ hirdetett meg.

A hagyományokhoz hűen a Nagyszombat megyei eredményhirdetésre és kiállításmegnyitóra idén is a Dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központ Gallery Nova termében került sor. A kiállítás megnyitó beszédében Jana Svetlovská mondott köszönetet a remek pályamunkákért és azt is, hogy az országban már 51. éve rendezik meg a nem professzionális fotográfusok országos versenyét, melybe Nagyszombat megye immáron 26. alkalommal csatlakozott be.

„Nagyon kellemes meglepetés volt, amikor beléptünk a helyiségekbe. Nagyon örülök annak, hogy a fényképezés itt otthonra talált. Olyan otthonra, ahová mindig lehet jönni, mindig lehet kérdezni. Itt a lehetőség mindenki számára, hogy ha komolyabban érdeklődne a fényképezés iránt, akkor bekapcsolódhat ebbe a mozgalomba és képekkel gazdagíthatja a kiállítást”

– mondta el Keppert József, a Galántai Fotóklub egyik alapító tagja, a zsűri elnöke. Hozzátette, hogy közös céljuk fényképezés színvonalának emelése és hogy minél nagyobb örömet leljenek benne az alkotók. Az idei zsűri további tagjai Barczi Ervin fotográfus és a Csallóközi Népművelési Központ munkatársa, Dagmar Madarásová voltak

Idén összesen 23 amatőr fényképész vett részt a pályázaton, összesen 111 alkotást küldve be. A zsűri döntése alapján 11 alkotót díjaztak. Az elismerő oklevelek mellett egy nagy kapacitású adathordozót is kaptak. A földszinti és az emeleti kiállítótermekben 21 fotós 69 képe tekinthető meg. Az indulókat tematika és életkor alapján kategorizálták, volt több olyan művész is, aki nem csak egy kategóriában jutalmaztak.

A kiállítók között Ágh Dániel, Martin Balázsi, Zuzana Bobkovičová, Bokros Rozália, Gencs Kinga, Heizer Zoltán, Kovács Tamás, Kulcsár Andrea, Kulcsár Tibor, Mező Rebeka, Molnár Kantner Éva, Németh Máté, Őry Eszter, Pálfy Ingrid, Puss Richárd, Puss Tibor, Rózsár Réka, Sebő Krisztina, Sevecsek Jonásová Ágnes, Tóth Angelika és Uher Hajnalka képei láthatóak, melyek a Csallóközi Népművelési Központ Gallery Nova helyiségeiben egészen 2023. május 19-ig megtekinthetőek.

A díjazottak névsora

 

I. kategória (15 éves korig) önálló fényképek:

1. helyezés: Menző Rebeka

 

II. kategória (15-25 év közöttiek) önálló fényképek:

1. helyezés: Rózsár Réka

2. helyezés: Puss Richard

3. helyezés: Martin Balázsi

 

III. kategória (25 év felettiek) önálló fényképek:

1. helyezés: Zuzana Bobkovičová

2. helyezés: Uher Hajnalka

3. helyezés: Puss Tibor

A kategória különdíjasai:

Uher Hajnalka

Gencs Kinga

Kovács Tamás

 

Diptichon:

1. helyezés: Puss Tibor

2. helyezés: Puss Tibor

3. helyezés: Bokros Rozália

 

Ciklusok és sorozatok:

1. helyezés: Zuzana Bobkovičová

2. helyezés: Puss Tibor

3. helyezés: Őry Eszter

Read More

Post Comment