Search by category:
Egyéb kategória

A komáromi MKP befogadná Gyimesit

A komáromi MKP befogadná Gyimesit

Czímer Gábor

2023. 04. 28., p – 17:16

Komárom/Pozsony |

A Szövetség MKP-platformjának Komáromi Járási Szervezete csütörtökön este úgy döntött, a járási kvótából egy parlamenti képviselőjelölti helyet fenntart Gyimesi Györgynek.

Ezzel a komáromi MKP aláhúzza a platformnak és az azt vezető Berényi Józsefnek a törekvését, hogy a parlamenti képviselőt a párt listájára vegyék. „Ahogyan az MKP-platform számára is vannak olyan személyek, akik véleményével nem minden kérdésben értünk egyet, de tudomásul vesszük és elfogadjuk, hogy rajta lesznek a listán, a magyarság érdekében ilyen magatartást tartanánk szükségszerűnek a Híd-platform részéről is” – fogalmaznak a közleményükben, és hozzáteszik: „A Szövetséget nem az veri szét, aki bejön, hanem az, aki elhagyja!” 

A Híd-platform ugyanis továbbra is élesen elzárkózik attól, hogy Gyimesi a Szövetség listájára lépjen, ha ugyanis ez megtörténik, távoznak a pártból. Rigó Konrád, a Híd-platform elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, a távozásról szóló döntést a platform tagjai közösen hozzák majd meg. Arról is beszélt, járási szintről több levelet kapott a témában, ami azt jelenti, ha pártszakadásra kerül sor, nem csak 5–10 személy fog távozni a Szövetségből. „A platform egységesen fog lépni” – jelenti ki Rigó. Majd kijelentette, ha a párt szétesne, azért szerinte Berényi, Gyimesi, valamint Forró Krisztián pártelnök lenne a felelős. A Híd-platform elnöke azonban nem nyilatkozott arról, hogy a Szövetségből való esetleges kilépésük esetén hol folytatnák a politizálást. „Egyelőre még nem akarok gondolkodni sem arra, hogy a Szövetséget szétverhetik az erőszakoskodók. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne történjen meg” – nyilatkozta lapunknak Rigó.

A komáromi MKP egyébként még egy helyet fenntart olyan személy számára a Komáromi járásból, aki nem a Szövetség tagja, de a „nemzeti konzervatív vonalat” képviseli.

Read More

Post Comment