Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik a nyitranováki bányaszerencsétlenség vizsgálata

Folytatódik a nyitranováki bányaszerencsétlenség vizsgálata

Kulcsár Péter

2023. 04. 28., p – 15:43

Folytatódik a nyitranováki (Nováky) bányában történt szerdai szerencsétlenség vizsgálata, a balesetben kilenc ember sérült meg. A bánya már normál üzemmódban működik – tájékoztatta pénteken a TASR hírügynökséget Mária Pavlusík, a gazdasági minisztérium szóvivője.

Pénteken a felszínen vizsgálódnak az ellenőrök. „Folytatódik a bányászati dokumentáció ellenőrzése és a tanúk kihallgatása. A csütörtöki helyszíni szemle jegyzőkönyve is készül” – mondta Pavlusík.

A szóvivő tájékoztatása szerint a bánya földalatti része pénteken már működött, az alkalmazottak normál munkarendben dolgoztak. „Az egyik sérült, egy lengyel állampolgársású bányászt ma hazaengedték a bajmóci kórházból” – tette hozzá Mária Pavlusík.

Szerdán kora este feltehetően a felgyülemlett metángáz gyulladt ki a nyitranováki bányában. Kilenc ember égési sérüléseket vagy füstmérgezést szenvedett. A sérülteket a pozsonyi, a kassai és a bajmóci kórházba szállították. Négy súlyos, kritikus állapotban levő sérültet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, mesterséges altatásba helyezték őket. A rendőrség általános veszélyeztetés bűntette miatt indított büntetőeljárást, az ügyet a Trencséni Kerületi Ügyészség ügyésze felügyeli.

Read More

Post Comment