Search by category:
Egyéb kategória

Stoch Galántán debütál a kispályás válogatottban

Stoch Galántán debütál a kispályás válogatottban

Orosky Tamás

2023. 05. 05., p – 18:35

Galánta |

2019 után ismét rangos nemzetközi kispályás labdarúgótornának ad helyszínt vasárnap és hétfőn a mátyusföldi város.

Az EMF Nation Games elnevezésű nemzetközi tornán a kontinens legjobb csapatai vesznek részt: az aktuális Eb-ezüstérmes Románia, az Eb-bronzérmes Bulgária és a világbajnoki negyedik magyar válogatott mellett Anglia és az USA teszi teljessé – a házigazdákon kívül – a hattagú mezőnyt. A válogatottak két hármas csoportban mérkőznek meg egymással vasárnap, majd hétfőn már a helyosztókat rendezik. A döntőre 18.15-től kerül sor.

A szlovák válogatott színeiben Galántán debütálhat Miroslav Stoch. A Chelsea egykori játékosa korábban 60 alkalommal játszott nemzeti színekben nagypályán. „Figyelem a teljesítményét, amit a prágai központú bajnokságban nyújt. Nagyon gyorsan alkalmazkodott a kispályás foci sajátosságaihoz, nagy reményeket fűzök a szerepléséhez. Remélem, játékosként és a személyiségével is sokat ad majd a csapatnak – nyilatkozta Branislav Škorec, a szlovák válogatott új szövetségi kapitánya, aki az októberi világbajnokságra való felkészülés első komoly állomásaként tekint a mostani tornára. – Kispályán kiemelten fontosak a rögzített szituációk és a kapussal való összjáték, amit szeretnénk begyakorolni. Emellett pedig jó hangulatot szeretnénk kialakítani az öltözőben, úgy a játékrendszerünk megtanulása is könnyebben megy.

Azok után, hogy a tavalyi kassai Eb-n a negyeddöntős szereplésünkkel lázba hoztuk az országot, örülök, hogy ismét itthon szerepelhetek a válogatottal. Remélem, sokan fognak minket bíztatni Galántán – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatóm Bombicz Ádám, a nagyszombatiak játékosa.

A torna mérkőzéseinek többségét élőben közvetíti az STV sportcsatornája.

Read More

Post Comment