Search by category:
Egyéb kategória

Nem tudott csodát tenni a DAC a Slovan ellen (FOTÓK)

Nem tudott csodát tenni a DAC a Slovan ellen (FOTÓK)

Elek Zoltán

2023. 05. 07., v – 19:34

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a DAC hazai pályán 2:3-es vereséget szenvedett a Slovan ellen, így nagyon távolra került a bajnoki cím Dunaszerdahelytől.

A kezdés előtt a dunaszerdahelyi szurkolótábor nem csak a kapu mögött, de az oldallelátón is élőképpel készült. A kemény mag előtt egy sárga repülőgép, 1904-es kék felirattal, egy pozsonyi cirkusz fölé szállt, majd érkezett a fekete füst…

A hazaiak kezdőjéből hiányzott a sérüléssel bajlódó Riszvanisz, valamint az ötödik sárga lapja miatti eltiltását töltő Dimun és Mendez, ott volt ellenben Kružliak, Nebyla és Veselovs, valamint visszakerült a sérülésből felépülő Blackman is.

A meccs parázs hangulatban, két Slovan szabadrúgással kezdődött, de komoly veszély nem alakult ki. A kezdés után nem sokkal a pozsonyi ultrák is kifeszítettek maguk fölé egy egész szektort befedő molinót és begyújtottak néhány görögtüzet is. Így ők nem láthatták, ahogy az 5. percben Nikola Krstovic átveszi a jobbról érkező beadást a tizenhatoson belül, majd egy hatalmas bombát ereszt meg Trnovský kapujára, a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 1:0. Hatalmas volt az öröm a pályán, a szurkolók között, a VIP-szektorokban, de az újságírói lelátón is felugrottunk jó néhányan.

A 11. percben kényszerű cserét hajtott végre a DAC, a megsérülő Andzouana helyére a közönségkedvenc, Eric Davis állt be, akinek a szurkolók azonnal elkezdték skandálni a nevét. Rögtön ez után szögletet rúgott a Slovan és Aboubakari betalált. A hazaiak másodedzője, Borbély Balázs azonnal hevesen reklamált és a pálya szélén lévő játékvezetőkkel komoly szóváltásba került, de kiderült, igaza volt. A VAR jelzett és miután Glova játékvezető is visszanézte a helyzetet, kezezés miatt nem adta meg a vendégek gólját. Nem sokkal később Green került helyzetbe, de nem talált kaput.

A 35. percben Petráš nyújtózott Kucka fejesénél, de komoly gondot nem okozott a kapusnak a próbálkozás. Nem sokkal később Davis labdaszerzésével Nebyla indult meg a bal oldalon, majd Krstovichoz passzolt, aki kibirkózott magának egy helyzetet, de belőni már nem maradt ereje. Újabb hazai helyzet jött, Davis passza után Blackman mellel készítette le a labdát Veselovskýnak, aki kapásból nem talált kaput. Alábbhagyott a Slovan aktív játéka, így szinte a semmiből jött a 42. percben Lovat gólja. A brazil származású játékos a bal oldalról befelé indulva lőtt szép gólt, 1:1. A szünetig más jelentős esemény már nem történt.

A meccs előtt és a szünetben is a stadionban felállított miniszínpadon a Vegas Show Band szórakoztatta a drukkereket, akit szinten tudták tartani a hangulatot a különböző stílusban játszott feldolgozásaikkal. A kezdés előtt pedig a Nélkülednél is ők működtek közre.

A második félidőre Blackman az öltözőben maradt, helyét Ammar Ramadan foglalta el a pályán. Veselovský egy lapos lövéssel tesztelte a Slovan kapusát, de Trnovský magához ölelte a labdát. Ezt Kalmár szabadrúgása követte, de a labda elment a kapu előtt, senki nem tudott hozzáérni. Egy veszélyes kontra után Green próbált a hosszú felsőbe csavarni, de messze járt a céltól. Az 51. percben egy szögletet követően a kapu előtti kavarodásból a védők jöttek ki jobban, de Kalmár megszerezte a labdát, el is esett, de nem büntető, csak szöglet lett belőle. Ezt követően Green és Ramadan fejelt össze, a pozsonyi ápolásra szorult, de miután látszott, hogy minden rendben van, Krstovic ráadta a Slovan orvosaira a táskát, hogy mielőtt folytathassák a játékot.

Egy Slovan-kontra végén Kružliakról került a labda Green elé, aki kapásból lőtt, de Petráš szépen védett, majd sikerült eltakarítani a labdát. Újra Slovan helyzet következett, Csavrics fejelt a kapufára egy jó beadást.

Egy óra játék után Lovat kézzel ért labdáda a tizenhatoson belül, de Glova nem ítélt tizenegyest. A VAR-szobában Boris Marhefka jelezte, hogy nem jó döntés született, ugyanis csak ebben az esetben jöhet ki a bíró visszanézni az esetet. Glova azonban hosszas videózás után nem ítélt büntetőt…

A 74. percben Green került hatalmas helyzetbe, az ötösről lőhetett, de az ide-oda pattogó labda végül az alapvonalnál hagyta el a játékteret, szöglet. A beadás jól jött középre és Green ezt már belőtte, 1:2.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Krstovic lövése a háló tetején landolt, szöglet. Kalmár beadását Ramadan fejelte a hálóba, 2:2. Ahogy telt az idő egyre inkább felfokozottá vált a hangulat a MOL Arénában, amelyben 12 211 néző váltott jegyet vasárnap. hatalmas volt az öröm és érezhető volt, hogy benne van a levegőben az újabb hazai találat.

A 90. percben tizenegyeshez jutott a Slovan, egy hasonló kezezésért, ami a másik oldalon nem ért büntetőt. Weiss belőtte, így megkapta második sárga lapját, mivel a második gól után még a kispadon is összeszedett egyet. Ez után a pozsonyi játékos tovább ünnepelt és hergelte a dunaszerdahelyi szurkolókat. Ennek következtében szinte mindenki összefutott a DAC kapuja előtt, és a biztonságiak próbáltak rendet tenni. Ezen jelenetek után, pedig a dunaszerdahelyi kispadnál kapott valaki sárga lapot.

Kalmár Zsolték nem tudtak nyerni az ellenszélben, így a Slovan előnye öt pontra nőtt a tabella élén… A hazai szurkolótábor így is megtapsolta a játékosokat, akik lógó orral mentek be az öltözőbe.

Adrián Guľa a mérkőzés követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy szégyenteljes az, hogy egy ilyen mérkőzés után a bírókról kell beszélni és reméli, hogy a meccsen lévő eseteket nem söprik majd a szőnyeg alá. Ettől függetlenül pedig egy jó mérkőzésen vannak túl, amelyet remek közönség előtt játszották. A DAC edzője azzal kezdte, hogy az a legnagyobb dolog a fociban, amikor egy vesztes mérkőzés után az egész stadion megtapsolja a csapatot és ez ma megtörtént a lefújás után.

Gólszerzők: Krstovic (5.), Ramadan (81.). ill. Lovat (42.), Green (74.), Weiss (95., 11-esből)
Játékvezető: Glova, 12 211 néző.
Sárga lap: Kalmár, Káčer, Davis, Krstovic, ill. Kasia, De Marco

DAC: Petráš–Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana (11. Davis)–Nebyla, Káčer, Kalmár–Blackman (46. Ramadan), Krstovic, Veselovský (78. Niarkhosz)
SLOVAN: Trnovský–Medveděv, Kasia, De Marco, Lovat–Kucka, Kankava–Green, Csakvetadze (89. Weiss), Csavrics (83. Zmrhal)–Malik (Barseghyan 89.).

DAC–Slovan Bratislava 2:3 (1:1)

Read More

Post Comment