Search by category:
Egyéb kategória

Sulík szerint Heger volt Szlovákia leghatározatlanabb miniszterelnöke

Sulík szerint Heger volt Szlovákia leghatározatlanabb miniszterelnöke

Mészáros Richárd

2023. 05. 07., v – 12:04

Eduard Heger (Demokraták) ügyvezető miniszterelnök vasárnapi bejelentésére, amelyben felmentését kérte Zuzana Čaputová államfőtől, Richard Sulík, az ellenzéki SaS vezetője azt írta, „vége Szlovákia történelmének leghatározatlanabb miniszterelnökének korszakának”.

Sulík szerint Heger elkerülhette volna mindezt, ha az SaS-t nem áldozza fel Igor Matovičért (OĽaNO).

„Eduard Heger elkerülhette volna ezt a gyalázatot, és tulajdonképpeni politikai karrierjének végét, ha nem dugja homokba a fejét, hanem azt teszi, amit egy miniszterelnöktől elvárnak –, megoldja a problémákat. A megoldás kulcsa már tavaly nyáron a kezében volt, amikor is négy minisztert és húsz képviselő támogatását részesíthette volna előnyben, ő azonban az ország legnagyobb problémáit okozó Igor Matovič mellett döntött. Sajnos, ahogy tavaly nyáron sem tudta felelősségteljesen kézben tartani a politikai helyzetet, úgy az előre hozott választás idejéig sem tudta fenntartani az ügyvezető kormányt” – írta Sulík.

„Eduard Heger volt Szlovákia történetének leghatározatlanabb miniszterelnöke. Nem sikerült kihasználnia a kormányban rejlő lehetőségeket Szlovákia előrelépésére. Egy kisebbségi kormányt preferált, amit végül nem tudott fenntartani. Ezért is támogatjuk egy hivatalnokkormány kinevezését” – zárta.

Read More

Post Comment