Search by category:
Egyéb kategória

Káčer: Az agresszió és önkényuralom elleni harcnak még nincs vége

Káčer: Az agresszió és önkényuralom elleni harcnak még nincs vége

Kulcsár Péter

2023. 05. 08., h – 10:47

Az agresszió és totalitarizmus elleni harc korántsem ért véget, éberen figyelnünk kell a nemzetközi rend megzavarására irányúló kísérletekre – jelentette ki a fasizmus felett aratott győzelem napja alkalmából Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter.

A távozását múlt héten bejelentő tárcavezető szerint a fasizmus feletti győzelem Európa demokratikus fejlődésének előfeltétele volt, amely nélkül lehetetlen lett volna emberi jogokon, valamint egyéni szabadság és igazságosság elvein alapuló jövőt építeni.

Ezért nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik életüket adták a fasizmus elleni harcban. A szlovák nemzeti felkelés harcosaira, továbbá a szovjet és a román hadsereg katonáira gondolok, akik a szabadságért és a demokráciáért folytatott csatákban haltak meg

– mondta.

Káčer hozzátette, ma is olyan kihívásokkal kell szembenéznünk, amelyek bizonyos szempontból hasonlóak azokhoz, amelyek elődeinket a második világháború idején sújtották.

Azokra szintúgy emlékezünk, akik ma is a szabadságért és a békéért harcolnak. Továbbra is mindenben támogatnunk kell őket az elnyomás elleni küzdelmükben

– zárta gondolatait.

Read More

Post Comment