Search by category:
Egyéb kategória

További miniszterek nevére derült fény

További miniszterek nevére derült fény

Czímer Gábor

2023. 05. 11., cs – 17:22

Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pénteken délelőtt ismerteti az Ódor-kabinet leendő minisztereinek névsorát. A kulturális tárcát ugyan nem a magyar Barczi Gyula vezeti, de a régiófejlesztési minisztérium élére Balík Péter kerülhet.

Az államfő tegnap délután arról beszélt, az egyik tárca vezetésére még nem találták meg a megfelelő jelöltet, de ez nem az oktatási minisztérium, viszont nem árulta el, melyikről van szó. Az oktatásügy vezetőjeként Miroslava Hapalová és Ivan Pavlov neve is felmerült.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar nemzetiségű Barczi Gyulától, egy műtárggyal kapcsolatos korábbi ügy miatt, megvonták a kulturális minisztérium vezetésére szóló felkérést, helyette a tárcát Silvia Hroncová, a Szlovák Nemzeti Színház igazgatója irányíthatja.

A befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztériumot (MIRRI) ugyanakkor a magyar származású Balík Péter veheti át, aki most is a tárca innovációért, stratégiai befektetésekért és elemzésekért felelős osztályán dolgozik. Balík lapunknak megerősítette, hogy kapott felkérést a minisztérium vezetésére. Az első értesülések szerint a MIRRI másik munkatársa, Lívia Vašáková vette volna át a tárcát, de a friss hírek szerint ő kormányfőhelyettesi tisztséget kapna, ahol az uniós helyreállítási terv teljesítését felügyelné.

Ugyancsak nemrég szivárgott ki, hogy a közlekedési minisztérium élére az Orange mobilszolgáltató korábbi igazgatója Pavol Lančarič kerülhet. A környezetvédelmi minisztériumot pedig, az Új Szó korábbi értesüléseinek megfelelően, Milan Chrenko irányíthatja majd. Chrenko a koppenhágai Európai Környezetvédelmi Ügynökségnél dolgozott, (European Environment Agency), illetve a Smer–SNS–Híd kormány idején, Sólymos László minisztersége alatt a tárca environmentális politikáért felelős osztályát vezette.

Read More

Post Comment