Search by category:
Egyéb kategória

Zajlik az Eurovíziós Dalfesztivál

Zajlik az Eurovíziós Dalfesztivál

Juhász Katalin

2023. 05. 11., cs – 10:53

A keddi első elődöntővel elrajtolt az idei Eurovíziós Dalfesztivál Liverpoolban. A második elődöntő ma este lesz, a finálé pedig szombaton.

Tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg a versenyt, a Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) azonban az ukrajnai háború miatt átengedte a házigazda jogát a második helyezett Nagy-Britanniának, ahol tizenegy város versengett a rendezés jogáért, végül Liverpoolra esett a választás.

Mivel sem Magyarország, sem pedig Szlovákia nem vesz részt ezen a fesztiválon, egyik ország közszolgálati csatornája sem közvetíti a versenyt, a csehek viszont ott vannak a Vesna nevű lánycsapattal, amely bejutott a döntőbe. Ezért akit érdekel a verseny, kapcsoljon a ČT2-re, illetve a YouTube-on is ingyen nézhető a közvetítés.

Az előző évekhez képest jelentős változás, hogy az elődöntőkben nincs zsűri, csakis a nézők szavazatai alapján lehet bekerülni a fináléba, ahol már számít a szakemberek véleménye is. A második elődöntő ma este 21 órától lesz, a döntő pedig szombat este. 

Read More

Post Comment