Search by category:
Egyéb kategória

Kipróbáltuk: wellness és all inclusive Zalakaroson

Kipróbáltuk: wellness és all inclusive Zalakaroson

szabolaci

2023. 05. 14., v – 23:00

Mi fontos egy jó wellnesspihenésben? Elsősorban egy jó minőségű szálloda, remek, ízletes konyhával és nagy fürdőrészleggel. Ha ez megvan, akkor garantált a minőségi feltöltődés. És még lehet fokozni! A zalakarosi Park Inn Hotelben jártunk.
 

A négycsillagos szállodába lépve kellemes volt a fogadtatás, de az ott-tartózkodás alatt ezt számtalanszor tapasztaltuk – a személyzet rendkívül barátságos, segítőkész, és ami még ennél is fontosabb, szinte családias, otthonos hangulatot teremt a vendégek számára (ez utóbbi számunkra még inkább igaz volt, hiszen ottjártunkkor nagyon sok szlovák és cseh vendég is megszállt a hotelben). A vendégek között pedig minden korosztállyal találkozni lehetett – ami nem is csoda, hiszen nemcsak a hotel, de a szomszédos fürdő (ahova egy fedett folyosón, akár fürdőköpenyben is át lehet menni a hotelből) is úgy van kialakítva, hogy mindenki megtalálja a számítását, a zajosabb, nyüzsgősebb gyerekrészek éppúgy rendelkezésre állnak, mint a csendesebb zóna, főleg azoknak, akik a gyógyvízben áztatnák magukat.
Mivel új szállodáról van szó, ez a szobák elrendezésén, és minőségén is látható volt – modern, stílusos berendezés, minden kellékkel felszerelve. Így volt törölköző, tusoló, sampon, fürdőköpeny, vízforraló (bizonyos szobatípusnál még kapszulás kávéfőző is megtalálható az asztalon), stílusos, színes háttérvilágítás (ez nagyon hangulatossá teszi az esti szobát), és nem utolsósorban rendkívül kényelmes ágy.
Azt gondolom, hogy bármilyen jó is egy szálloda, egy fontos rész azonban sokat ronthat, vagy éppen javíthat a végső véleményen, ez pedig a konyha. Szokták mondani, hogy a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út, de ez igaz lehet az elégedett vendég esetében is. Nos, a zalakarosi Park Inn Hotel ezt a feladatot abszolút teljesíti, mi több, vendégként szinte alig vártuk, hogy újra lehessen enni – olyan finoman főztek. Az ételkínálat reggelire és vacsorára is rendkívül bőséges volt (az alapcsomag ezt tartalmazza – de erre még visszatérünk), szinte alig lehet választani (fogyókúrázni e pár nap alatt lehetetlen, és a menüsort látva tilos is). Reggelinél a klasszikus fogások mellett olyan magyaros ételekkel is találkozni lehet, mint a tejbegríz, a körözött, a palacsinta, vagy éppen a bundás kenyér. A vacsora is hasonlóan gazdag – levesből általában háromféle volt (köztük gulyás, húsleves, sőt, még halászlé is), e mellett sok-sok húsos ételek, savanyúság, zöldség és sütemény gazdagította a kínálatot. Külön dicséretes, hogy helyi fogások – köztük a dödölle – is megjelent a pulton. Az ízletes sajtok, zöldségek, alapanyagok jelentős része helyi, vagy közeli termelőktől származik.
Persze, a legfontosabb dolog egy ilyen kiránduláson, hogy milyen a szálloda wellnessrészlege. Nos, a Park Inn Hotelben nincs ilyen, de a vendégek korlátlan belépést kapnak a szomszédos zalakarosi fürdőbe, ahol aztán a kínálatra nem lehet panasz – külső és belső medencék, csúszdák (a gyerekek és a kalandvágyó felnőttek nagy örömére) és természetesen a gyógyvizes medencék. S ha ez még nem lenne elég, akkor ott van a szaunarészleg, ahol nemcsak egy kellemeset izzadhatunk, de beülhetünk egy szaunaszeánszra is – ezt nem szabad kihagyni, életem egyik legjobb ilyen műsorát élvezhettem is, szinte sámántáncot járt a szaunamester, sokszor olyan mozdulatokkal színesítette a műsort, hogy nem tudtam, cirkuszban vagyok, vagy szaunában…
S végül egy ráadás! Bár a legtöbb wellnesshotelben általában félpanziós ellátás van, itt lehetőség van all inclusive szolgáltatásra is, ami csak picivel kerül többe, mint az alapcsomag. De megannyi pluszt ad a vendégnek – köztük az egész nap elérhető italfogyasztást (üdítők, kávé, tea, sör, bor), a tízórait, uzsonnát és természetesen az ebédet is. De bármelyik csomagot is választja, mindenképpen élvezheti a szálloda vendégszeretetét, és a fürdő, a gyógyvíz adta testi és lelki felfrissülést. Az elégedett vendég pedig azzal adja a legnagyobb elismerést, ha távozáskor csak annyit mond: visszatérünk.
 

 

 

Read More

Post Comment