Search by category:
Egyéb kategória

Gyorshír: Gyimesi kapcsán nem tudott megegyezni az MKP- és a Híd-platform, az utóbbi távozhat a Szövetségből

Gyorshír: Gyimesi kapcsán nem tudott megegyezni az MKP- és a Híd-platform, az utóbbi távozhat a Szövetségből

Balaskó Réka

2023. 05. 16., k – 08:54

Pozsony |

A Szövetség hétfő esti grémiumán tárgyalt Gyimesi György jelöléséről, de nem sikerült megegyezniük. Az MKP- és a Híd-platform közti ellentét miatt az utóbbi távozhat a pártból.

A Szövetség Országos Tanácsának elnöke, Sólymos László, aki a Híd-platformban politizál, korábban kijelentette, a Gyimesihez hasonló szereplőknek a pártjukban, vagy annak a parlamenti választásra állított jelöltlistáján nincs helye. Az OĽaNO listáján parlamentbe jutott képviselőt szélsőségesen populista politikusnak tarták, számukra a személye elfogadhatatlan, és arra emlékeztetnek, a platformjuk március végén ennek megfelelő határozatot fogadott el, amelyet a múlt héten megerősítettek. A Szövetségen belül működő MKP azonban szombaton úgy döntött, ennek ellenére a közös párt listájára akarja venni Gyimesit.

A hétfőn tartott ún. grémium ülésén a platformok nem tudtak megegyezni Gyimesivel kapcsolatban, így egyre valóságosbbá válik, hogy a Híd távozhat a Szövetségből. 

A pártelnök, Forró ezzel kapcsolatban korábban arról beszélt, ha a grémium nem szavazza meg a jelöltlistát, más megoldást fognak keresni, de nem pontosította, mire gondol. Azt azonban nem zárta ki, hogy a grémiumban hozott döntés helyett ő egy személyben határozzon a Szövetség által a parlamenti választásra állított jelöltlistáról

Read More

Post Comment