Search by category:
Egyéb kategória

PÁRTSZAKADÁS: A Híd kilép a Szövetségből

PÁRTSZAKADÁS: A Híd kilép a Szövetségből

Czímer Gábor

2023. 05. 16., k – 13:09

Pozsony |

A Híd kedden napközben szavaz arról, távozzanak-e a Szövetségből, mivel az MKP a párt jelöltlistájára vette Gyimesi Györgyöt. A platform tagjai interneten, elektronikus levélben küldik el a voksukat, de minden bizonnyal a közös pártból való kilépés mellett döntenek.

Kedden, röviddel déli 12 óra után egy anonim feladó küldte el szerkesztőségünknek annak a határozatnak a szövegét, amelyről a Híd tagjai a nap folyamán szavaznak.

„A Híd-platform ma elhagyja a Szövetség egységes pártot”

– áll a határozatban, amelynek valódiságát lapunkak Rigó Konrád, a Híd-platform elnöke megerősítette.

Azt, hogy a Híd a Szövetség része, a közös párt alapszabálya rögzíti, amelynek megváltoztatásához az egész Szövetség közgyűlésének összehívására lenne szükség. Minden bizonnyal ezért szerepel a Híd keddi határozatában, hogy a kilépésükkel egyszerre egy névváltoztatást is eszközölnek a párton belül. A dokumentum értelmében a Híd-platform megnevezést a „3. platform” névre cserélik. Egyben felmondják az összes belső megállapodást, így azt is, hogy milyen arányban kell az egyes pártszervekben helyeket kapnia a Hídnak, tagjai lemondanak a parlamenti és EP-választásra állított lista helyeiről, a pártszervekben betöltött tisztségekről. Így többek között Sólymos László lemond a Szövetség Országos Tanácsának vezetéséről.

„Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott bennünket. Őszintén hittünk abban, hogy ez működni fog. Azonban be kellett látnunk, hogy az MKP számára Berényi József  konfliktusokat gerjesztő politikája és Gyimesi György, a magyar Matovič politikai stílusa, a vulgáris politikai bulvár lett a meghatározó. Ez számunkra elfogadhatatlan. Mi nem ezzel az MKP-val léptünk szövetségre 2020 után, ezen az úton nem mehetünk együtt” – olvasható a Híd határozatában.

A Híd határozatának szlovák nyelvű szövege:

Read More

Post Comment