Search by category:
Egyéb kategória

Kotlebáék gulyást főztek egy iskolai rendezvényen – az igazgató elküldte őket a helyszínről

Kotlebáék gulyást főztek egy iskolai rendezvényen – az igazgató elküldte őket a helyszínről

Csóka Zsófi

2023. 05. 17., sze – 17:33

Besztercebánya |

A párttagok szerint tevékenységük nem ütközött törvénybe.

Az ĽSNS párt tagjai gulyást főztek egy besztercebányai alapiskola udvarán megszervezett ünnepségen. Az iskola vezetősége elhatárolódik az esettől.

A Pieninská alapiskolában a hétvégén került sor a Mosolyog a Föld bolygó (Planéta Zem sa usmieva) elnevezésű rendezvényre, amely során a diákok környezetvédelem területén elért eredményeiket ünnepelték. A rendezvényen a gulyás főzését és felszolgálását is az ĽSNS párt tagjai biztosították, akik a párt logójával ellátott kötényt és sapkát viseltek. A róluk készült fotókat Marian Kotleba, a párt elnöke tette közzé a közösségi oldalán.

Az iskola vezetése és annak fenntartója, Besztercebánya városa is elhatárolódik az esettől, és arra a törvényre hivatkoznak, amely tiltja a politikai pártok tevékenységét és népszerűsítését az iskolai létesítményekben.

„Az előkészületek és az egyéni feladatok kiosztása részeként a szülői tanács azt javasolta, hogy az iskolai rendezvény egyik programja a gulyásfőzés legyen. A szülői tanács által felhatalmazott személy azonban a lehetőséget saját politikai pártja népszerűsítésére használta fel. Az iskola igazgatója közvetlenül a rendezvényen felszólította a gulyásfőzésért felelős személyeket, hogy tartózkodjanak a politikai előadástól” – mondta Dominika Adamovičová, a polgármester szóvivője.

A TASR-nek adott nyilatkozatában az ĽSNS párt kijelentette, hogy az általános iskolában tartott rendezvényen semmilyen törvényt nem sértettek meg, és nem értenek egyet azzal az állítással, miszerint a rendezvényt a saját pártjuk népszerűsítésére használták volna fel.

„Semmit sem osztottak szét, beszédet sem mondtak, tehát semmilyen formában nem népszerűsítették a pártot“ – mondta a párt szóvivője, Martin Beluský.

(refresher.sk, cszs)

Read More

Post Comment