Search by category:
Egyéb kategória

Nem sikerült a bravúr, büntetőkkel szenvedett vereséget Nagymihályban a HC DAC

Nem sikerült a bravúr, büntetőkkel szenvedett vereséget Nagymihályban a HC DAC

Elek Zoltán

2023. 05. 17., sze – 19:08

A dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata a szlovák bajnoki döntő második mérkőzésén a legutóbbi tizenegy kiírás győztese, az Iuventa Michalovce otthonában lépett pályára és büntetőkkel szenvedett vereséget.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első meccsét a dunaszerdahelyiek hazai pályán 31:21-re nyerték szombaton és azzal a céllal utazták át az országot, hogy lezárják az aranycsatát.

A hétköznapi időpont és a nagy távolság ellenére a csallóközi sárga-kékek műsorközlőjük, Bíró Tomi vezetésével egy szűk keménymaggal érkeztek a rangadóra, akiket a klubvezetés egészített ki, így lapunk képviselőivel körülbelül egy tucat Szerdahely-szimpatizáns foglalt helyet a Chemkostav Arénában. A hangulatról ezúttal a hazai szurkolók gondoskodtak, akik dobokkal felszerelkezve biztatták csapatukat.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, Magera Noémi újra védéssel indított, majd a harmadik percben büntetőt is hárított, miközben Ligia Costa és Élő Beatrix is betalált. A nagymihályiak a 4. percben szerezték meg az első góljukat, de még ekkor is Hornyák Bernadették tartották kézben a játékot. Az irányító egy szép labdaszerzés után be is talált, 2:4. Ez után ő és Élő Beatrix is ápolásra szorult.

A következő percek egyik oldalon sem a támadójátékról szóltak, de míg az Iuventa helyzetekig is nehezen jutott, addig a vendégek sorozatban harcolták ki a heteseket, amiket Sári Barbara folyamatosan gólra váltott, így már néggyel vezettek Debre Viktor tanítványai. A nagymihályiak a 23. percben a már öt gólnál járó Lívia Klučková vezetésével egyenlítettek, 11:11. Ezt újra a Magera-mágia követte, a HC DAC kapusa sorra fogta a lövéseket, így nem tudtak fordítani a hazaiak. A szünet előtti utolsó percekben még Pénzes Mónika is betalált, de Martina Popovcová válaszolt, így döntetlennél pihentek meg a csapatok.

A HC DAC Ligia Costa kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a második félidőt és először a meccs folyamán hátrányba is került, Klučková révén, de Eliška Desortová gyorsan újra egalizált. A védelemben Kristína Pastorková önfeláldozó labadaszerzéssel, a két kapus, Magera és a túloldalon Iryna Yablonska-Bobal pedig szép védésekkel tették hozzá a magukét a játékhoz. 16:14-nél először vezetett kettővel az Iuventa. Négy perccel később Desortová és Costa góljait követően újra döntetlen volt az állás, 17:17. Újra jött a hazai gól, Debre Viktor pedig időkéréssel igyekezett megnyutatni csapatát.

A hazaiak 7 a 6 elleni játékkal próbálkoztak, de Bízik Réka emberfogással vette ki Patrícia Wollingerovát a játékból, így inkább 6 az 5 ellen támadott az Iuventa. Támadásban Erika Rajnohová és Desortová tartotta meccsben a vendégeket. A 39. percben először vezetett hárommal, majd néhány másodperccel később néggyel a nagymihályi csapat, 24:20-nál újra időrt kért Debre Viktor.

Sári a hetedik hetesét elrontotta, de a kipattanóból betalált, megkezdte a felzárkózást a HC DAC. Juhos Kata és Desortová góljaival egy gólra megközelítették ellenfelüket a szerdahelyiek. Szigorodott a vendégek védekezése és így Magerának is könnyebben jött egy újabb védés. Az emberfogásos taktikát megtartották a vendégek akkor is, mikor a hazaiak nem hozták le a kapusukat, de a támadójáték mindkét oldalon erősen akadozott. Három perccel a vége előtt Karin Soskyda kapott piros lapot, miután fejen találta Desortovát. Két percre emberelőnybe kerültek a csallóköziek. Élő második góljával jött meg az egyenlítés, 24:24.

A következő támadásnál a blokkolt hazai lövés Popovcovához került, de ziccerben a felső lécet találta telibe. Nem jött a gól a túloldalon sem, 23 másodperccel a vége előtt időt kért az Iuventa edzője, Peter Kostka. Időntúli szabaddobásig jutott a nagymihályi csapat, de Wollingerová mellé lőtt. A rendes játékidő végeredménye, 24:24 lett, jöhetett a büntetőpárbaj.

Az első párban Sári Barbara rontott, Simona Tomovčíková védte a lövését, Klučková viszont belőtte a magáét Magera ellen, 1:0.

Bízik Réka következett és nem hibázott. Wollingerová eszén Gajdóczi Barbara járt túl, 1:1.

A következő szerdahelyi végrehajtó Erika Rajnohová volt és magabiztosan lőtt a hálóba. Gajdóczi maradt a kapuban, de Iryna Kompaniiets is gólt szerzett, 2:2.

Élő Beatrix Yablonska-Bobalnak, Borysevych Magerának talált be, 3:3.

Ötödiknek Eliška Desortová jött és értékesítette a büntetőjét, de Radovic is bevágta, 4:4.

Váltottak a sorrenden, Klučková jött és betalált. Eliška Desortová Almeidával nézett farkasszemet és lőtt gólt, 5:5.

Kompaniiets lövésébe beleért Gajdóczi, de a hálóban állt meg a labda. Élő is belőtte a sajátját, 6:6.

Radovic másodszor is magabiztos volt, Rajnohová lövését viszont a felső lécre tolta Yablonska-Bobal, 7:6.

A meccset az Iuventa nyerte, 31:30-ra. A sorsdöntő, harmadik mérkőzést vasárnap Dunaszerdahelyen rendezik, a HC DAC így hazai pályán próbálja majd meg megszerezni történelme első szlovák bajnoki aranyérmét.

Nagymihály, Chemkostav Aréna. Jv.: Sivák, Haščík.

Iuventa Michalovce: Naira Almeida, Iryna Jablonska-Bobaľ, Simona Tomovčíková (kapusok) – Barbora Polievková, Bibiana Štefaniková 2, Nataliia Dmytrenko, Martina Popovcová 2, Karina Soskyda 1, Yevheniia Kohuch, Yana Borysevych 2, Patrícia Wollingerová 3, Marija Radović, Alžbeta Hlivová, Iryna Kompaniiets 4, Juliana Rebičová, Lívia Klučková 10.
HC DAC: Magera Noémi, Gajdóczi Barbara (kapusok) – Péntes Mónika 1, Kovács Noémi, Ligia Costa 3, Juhos Kata 2, Mészáros Réka, Eliška Desortová 5, Natália Némethová, Kristína Pastorková, Sári Barbara 7 (6), Demeter Orsolya, Hornyák Bernadett 2, Erika Rajnohová 2, Bízik Réka, Élő Beatrix 2.

Iuventa Michalovce–HC DAC 31:30 (13:13, 24:24) – büntetőkkel

Read More

Post Comment