Search by category:
Egyéb kategória

A Magyar Fórum köré tömörülő pártok készek tárgyalni az együttműködésről

A Magyar Fórum köré tömörülő pártok készek tárgyalni az együttműködésről

Kulcsár Péter

2023. 05. 19., p – 15:05

A Magyar Fórum és a köré tömörülő pártok, az Občianski demokrati Slovenska (ODS), a Za regióny, a Rómska koalícia és a Demokratická strana készek további pártokkal tárgyalni a választási együttműködésről. Emellett a választási szövetség néhány héten belül ismerteti a programját – tájékoztattak az ODS vezetői.

A tömörülés kész tárgyalni további demokratikus erőkkel a közös értékekről és programjaink közös pontjairól olyan választás utáni együttműködés reményében, amely stabil és felelős kormány létrehozását teszi lehetővé.

A választási programot a pártok szakértői közösen állítják össze, a jelenleg működő minisztériumok számából kiindulva. „A pártok közös néven, a ‘Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana’ néven fognak fellépni, ezt az elnevezést már bejegyezte a belügyminisztérium” – szögezte le Pavel Macko, az ODS elnöke.

 A Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana párt a Magyar Fórum átnevezésével jött létre.

Read More

Post Comment