Search by category:
Egyéb kategória

Heger a közös fellépésről tárgyalna a Híddal és a Magyar Fórummal

Heger a közös fellépésről tárgyalna a Híddal és a Magyar Fórummal

Mészáros Richárd

2023. 05. 19., p – 23:22

Eduard Heger volt kormányfő és a parlamenten kívüli Demokraták párt vezetője meghívta a Modrí – Európske Slovensko, a Híd és a Magyar Fórum pártok vezetőit, hogy a parlamenti választásokkal kapcsolatos közös fellépésről tárgyaljanak. A napokban tárgyalni szeretne velük.

„Össze akarjuk kötni a demokrata voksokat, mert csak együttműködéssel tudjuk megakadályozni a káosz további fokozódását, és a Smer, valamint az oligarchák visszatérését a választások után. Ezzel a céllal ma meghívtam a Modrí, a Híd és a Magyar Fórum demokratikus pártok vezetőit, hogy a napokban a közös fellépésünkről tárgyaljunk” – állapította meg Heger az állásfoglalásában.

Simon Zsolt, a Magyar Fórum vezetője pénteken azt mondta, hogy nem lesz egy jelöltlistán a Demokraták párttal. „Nem szívesen csatlakoznánk hozzájuk, miután a Demokraták elnöke beismerte, hogy nem tudnak kormányozni, és ők okozták a káoszt” – állapította meg Simon. A Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana párt a Magyar Fórum átnevezésével jött létre.

A Híd 2023 a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség átnevezésével alakult meg, a korábbi Híd tagjainak vezetésével, akik távoztak az Szövetségből. A Híd 2023 együttműködési megállapodást kötött a Modrí párttal. A Híd 2023 és a Modrí kijelentette, hogy más pártokat is meg akarnak szólítani – a Magyar Fórumot és a Demokratákat is.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy