Search by category:
Egyéb kategória

Ódor hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a parlamenti frakciókkal

Ódor hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a parlamenti frakciókkal

Kulcsár Péter

2023. 05. 19., p – 11:45

A miniszterelnök elmondta, csak azokkal a pártokkal kíván tárgyalni, akik konstruktívan állnak hozzá a hivatalnokkormány programnyilatkozatához.

Ódor Lajos a Pátria Rádió vendégeként közölte, napokon belül tárgyalni kezd a parlamenti frakciókkal a szakértői kormány programnyilatkozatának támogatásáról.

A kormányfő hozzátette, egy másfajta politikai kultúrát akar behozni az országba, és egy sokkal toleránsabb beszélgető viszonyt szeretne kialakítani a politikusokkal.

Készen állok, majd probálom magamra vállalni ezt a terhet, hogy a miniszterek tudjanak dolgozni a prioritásaikon

– hangsúlyozta.

Ódor azon bírálatok kapcsán is beszélt, amelyek arról szólnak, hogy a Soros György nevéhez köthető bécsi Közép-európai Egyetemen (CEU) tanít. A miniszterelnök úgy fogalmazott, mindez nem jelenti, hogy bárki is befolyásolni próbálná az országban uralkodó állapotokat, ugyancsak kiemelve, hogy ingyen tanított az egyetemen.

A kormányfő elmondta, Szlovákia külpolitikai irányultságán nem szeretne változtatni, bár érzi, hogy Ukrajna megsegítésével kapcsolatban megosztott az ország.

Ha mi most nem segítünk mint közösség, sokkal több pénzt kell majd befektetnünk az ország védelmébe, ami más területekről hiányzik majd

– zárta gondolatait.

Read More

Post Comment