Search by category:
Egyéb kategória

DAC-győzelem a panamai legenda búcsúmeccsén (FOTÓK)

DAC-győzelem a panamai legenda búcsúmeccsén (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 05. 20., szo – 19:38

A DAC labdarúgócsapata Krstovic 1:0-ra legyőzte a besztercebányaiakat a labdarúgó Fortuna Liga szezonzáró mérkőzésén. A találkozón elbúcsúzott a csapattól Eric Davis, a sárga-kékek panamai klublegendája.

Bár eltiltása után visszatért a kezdőbe Kalmár Zsolt és Alex Pinto, Adrián Guľa vezetőedzőnek így is egy sor sérült játékos hiányával kellett megbirkóznia a besztercebányaiak ellen: Brunetti, Gavrics, Riszvanisz, Szánthó és Ramadan sem volt hadra fogható. A kezdőcsapatban ott volt a klublegenda Eric Davis, aki pályafutása utolsó dunaszerdahelyi mérkőzésére készült – hozzá hasonlóan a védelemben Kružliak és Muhamedbegovic is utoljára futott ki a pályára sárga-kékben, mivel június végén lejáró szerződésüket nem hosszabbítják meg a csapattal. Petrášnak egészségügyi gondjai akadtak, így a kapuban Veszelinov Dániel kapta meg a lehetőséget hosszabb idő után.

Búcsú a harmadik ezüstszezontól – így hirdette a klub a Dukla elleni mérkőzést, hiszen a csapat már korábban bebiztosította második helyét a tabellán. A kellemesen meleg időben így különösebb tét nélküli, de felszabadult focira volt kilátás. A kezdő sípszó előtti percekben a játékoskeret és a stáb megkapta az ezüstérmeket, így a mérkőzés háromperces csúszással indult…

És Dukla-helyzettel, a 8. percben a jól kimozduló Veszelinovban akadt el a labda – hogy ne tartson sokáig a dicséret, a magyar kapus az azt követő szögletnek mellényúlt, amiből újabb vendéghelyzet lett. A túloldalon Kružliak maradt le éppen csak egy magas labdáról. A DAC pár percig kereste magát, de a 10. perc környékére már felvette a ritmust a hazai csapat – hogy aztán kicsivel később ismét a Duklának legyen egy aktívabb fázisa.

A 22. percben a dunaszerdahelyiek hosszabb passzolgatás után rákapcsoltak, Dimun szöktette Krstovicot, aki laposan a hálóba gurított – 1:0. Bár a besztercebányaiak meglepően gyakran és könnyen jutottak el Veszelinov kapuja elé, komolyabb lehetőségük azonban sokáig nem volt.

A 31. percben (Davis mezszámának percében) hatalmas éljenzésbe kezdtek a hazai szurkolók: így köszönték meg a panamai balhátvéd sokéves dunaszerdahelyi játékát.

A félidőhöz közeledve Hanes remek lövése csak centikkel szállt Veszelinov kapuja felé – a vendégek nagyon közel jártak az egyenlítéshez.

Miután a félidőben a közönség a HC DAC Mol Liga-bajnok kézis lányait is megünnepelte, a második játékrész egy Veselovský-helyzettel kezdődött, de a szélső lövését blokkolták a vendégek. Az 53. percben Krstovic bólintott ziccerben Hruška ölébe – négy perccel később már hálóba talált a montenegrói, de a gól les miatt érvénytelen volt. A túloldalon is voltak izgalmak, egy szöglet utáni fejes a felső lécen végezte…

A mérkőzés a 60. perc tájékán ellaposodott, a 70. percben viszont Muhamedbegovic csak egy hajszállal maradt le egy beadásról. A vendégek elfogytak, semmilyen veszélyt nem jelentettek Veszelinov kapujára. 

A hajrában Krstovic is közel járt az újabb gólhoz. A 86. percben a lecserélt Davisnek sorfalat álltak csapattársai: a panamai légiós igazán szép pillanatokkal búcsúzott a sárga-kék meztől.

A DAC pedig győzelemmel búcsúztatta őt és a szezont: a sárga-kékek pontrekorddal zárták az idei bajnokságot a második helyen.

Érdekes

Gólszerzők: Krstovic (22.)

Játékvezető: Micheľ, 9155 néző.

Sárga lap: Krstovic

DAC: Veszelinov–Pinto (86. Kachút), Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (86. Mendez)–Dimun, Káčer–Veselovský (74. Niarkhosz), Kalmár (74. Nebyla), Andzouana (52. Blackman), Krstovic

B. BYSTRICA: Hruška–Červeň, Kupčík, Migaľa–Pišoja (60. Jackuliak), Richtárech, Káčerík–Balic (46. Svetlík), Kőröš–Hanes, Franko (79. Ľupták).

 

DAC–Banská Bystrica 1:0 (1:0)

Read More

Post Comment