Search by category:
Egyéb kategória

Ismét aláhúzták: Nyitra megyében maradnak a hidas képviselők

Ismét aláhúzták: Nyitra megyében maradnak a hidas képviselők

Vataščin Péter

2023. 05. 20., szo – 11:43

Komárom |

A Szövetség Nyitra Megyei Tanácsa pénteken ülésezett Komáromban. Az ezt követő sajtótájékoztatón a 10 tagú testület részéről többen elmondták: a Híd-platformból megyei mandátumot szerzett képviselők közül mind a négyen a Szövetség tagjai maradnak.

A maradásról szóló hír nem számított újdonságnak, hiszen ezt Andruskó Imre és Orosz Örs (mindketten megyei képviselők) a héten már korábban közölték. A megyei frakció vezetője, Farkas Iván ezt az információt most azzal egészítette ki, hogy a Híd-platformhoz tartozó négy képviselőtársuk mindegyike kijelentette egymástól függetlenül: maradnak a pártban. „Nyitra megyében mi a Szövetségben gondolkodunk” – húzta alá Farkas mind a megyei frakció, mind a tanács részéről, valamint azt is elmondta, ami őket illeti, gyakorlatilag semmi sem változik, a munkát folytatják tovább. Újságírói kérdésre azt is elmondta, egységük annak köszönhető, hogy nálunk nem volt „platformozás” a frakción belül, ehelyett mindenki a saját közösségéért dolgozik és a saját járásaikat képviselik. Beszélt arról is, hogy ha jók az információi, megyei szinten az ő csoportjuk az egyetlen a Szövetség frakciói közül, amely teljesen egyben maradt. Az ülésen Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is jelen volt. Kijelentette, a kibővített feladatköreinek elvégzéséhez a képviselőcsoport teljes, 18 fős tagságára számít.

Több tanácstag is utalt arra, hogy Nyitra megyében még nem mérték fel pontosan, hány személy hagyta el a pártot a napokban, ill. többen valószínűleg még mérlegelnek. A kilépők pontos számát a következő néhány hét során tudják majd pontosítani.

Az ülésen mások mellett Fekete Zoltán is felszólalt, aki a Lévai járás megyei képviselője, 2009-ben pedig a Híd alapító tagja is volt. Elmondta, a megyei választás után eufóriát éreztek, az eredmény pedig azt mutatta, az emberek szükségesnek tartották, hogy létezzen a Szövetség. A választók „elárulásának” nevezné, ha most kilépnének a pártból, míg azt, hogy mások az őszi parlamenti választás előtt négy hónappal elhagyták a Szövetséget, „felelőtlen döntésnek” minősítette. Hozzátette, megpróbálják újraszervezni a Híd-platformot.

Read More

Post Comment