Search by category:
Egyéb kategória

U17-es Európa-bajnokság – Nyolcgólos meccsen kapott ki a lengyelektől a magyar csapat

U17-es Európa-bajnokság – Nyolcgólos meccsen kapott ki a lengyelektől a magyar csapat

Mészáros Richárd

2023. 05. 21., v – 00:19

A házigazda magyar válogatott 5–3-as vereséget szenvedett a lengyel csapattól az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek szombati második fordulójában.

A felcsúti Pancho Arénában az első fordulóban egyformán győztes két gárda lépett pályára, de a lengyelek a második félidő elején már 3–0-ra vezetettek. Úgy tűnt, a találkozó eldőlt, Belvon Attila tanítványai azonban 3–2-re felzárkóztak. A rivális viszont a hajrában újabb két gólt szerezve – amire csak a legvégén jött egy magyar válasz – gyűjtötték be a három pontot. A lengyelek 5–2-es vezetésénél egy szabályos gólt nem adtak meg a magyaroknak, mert a parjelző nem látta, hogy a gólvonalon túlról pattant ki a labda.

A lengyelek ezzel már biztos csoportgyőztesként ott lesznek a negyeddöntőben, míg a másik továbbjutó helyről a keddi magyar-ír párharc dönt.

A június 2-ig tartó kontinenstornának – amelyről az első öt kijut a világbajnokságra – Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

Read More

Post Comment