Search by category:
Egyéb kategória

Hegerék nem állapodtak meg a Híddal, Dzurindáékkal és a Magyar Fórummal

Hegerék nem állapodtak meg a Híddal, Dzurindáékkal és a Magyar Fórummal

Bárczi Laura

2023. 05. 21., v – 20:47

Pozsony |

Kudarccal zárultak a Demokraták, a Híd, valamint a Kékek-Európai Szlovákia és a Magyar Fórumot tartalmazó tömörülés közti együttműködésről szóló tárgyalások. A Híd, a Kékek és a Magyar Fórum egyelőre nem lép a Demokraták parlamenti választásra állított jelöltlistájára.  

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a frissen alakult Híd már megállapodott a Mikuláš Dzurinda által vezetett Kékek-Európai Szlovákia nevű párttal arról, hogy a 2023-as parlamenti választásokon közösen indulnak. Eduard Heger, a Demokraták párt elnöke vasárnap bejelentette, tárgyal a Kékek-Európai Szlovákia, a Híd és a Magyar Fórum pártok vezetőivel a parlamenti választásokkal kapcsolatos közös fellépésről. Az egyeztetés után egy közleményt adtak ki, amelyben a tárgyalások kudarcáról számoltak be.

 „Nagyon sajnáljuk, hogy a többi párt úgy döntött, elutasítja az ajánlatunkat, illetve egyelőre a saját útjukon haladnak tovább. Az együttműködést nem lehet kikényszeríteni”

– olvasható a közleményben.

Hegerék hozzáteszik, a saját kampányukra fognak összpontosítani, amelyben az aktuális politikai helyzet megnyugtatásra és a konstruktív együttműködésre fognak koncentrálni. Ugyanakkor, továbbra is nyitottak az említett pártokkal való együttműködésre.

„Minden jót kívánunk, és abban az esetben, ha meggondolnák magukat a Demokratáknál nyitott ajtók várják őket”

– olvasható a sajtónyilatkozatban

Read More

Post Comment