Search by category:
Egyéb kategória

Bombaveszély miatt szünetel a Csorbán áthaladó vonatközlekedés

Bombaveszély miatt szünetel a Csorbán áthaladó vonatközlekedés

Kulcsár Péter

2023. 05. 22., h – 11:02

Szünetel a vasúti közlekedés a poprádi járásbeli Csorba (Štrba) vasútállomáson keresztül. A Szlovák Vasúttársaság a weboldalán arról tájékoztatott, hogy bombát jelentettek.

Ria Feik Achbergerová, a Szlovák Államvasutak szóvivője a TASR-nek megerősítette, hogy körülbelül 9:30-kor, a RegioJet társaság vonatában bombát jelentettek. „Megerősíthetem, hogy a rendőrség egységei a helyszínen vannak, és ellenőrzik a helyzetet” – közölte. Elmondása szerint röviddel 8:30 után Kőszegen (Kysak) is bombát jelentettek a České dráhy társaság vonatán.

Jana Ligdayová, az Eperjesi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: az esetet a cseh rendőrég vizsgálja, mert a bejelentés oda érkezett. „A mi rendőreink megtesznek minden szükséges intézkedést, és elvégzik a tűzszerészeti vizsgálatot” – közölte.

Alexandra Janoušek Kostřicová, a RegioJet társaság PR-menedzsere az eset kapcsán a TASR-nek elmondta: a névtelen bejelentés reggel érkezett e-mailben. Ebben az állt, hogy bomba van a Kassa-Prága vonalon közlekedő RJ 1012-es vonat fedélzetén. „A České dráhy ugyanilyen bejelentést kapott. A személyzet átkutatta a vonatot, és semmilyen robbanószert nem talált. Az információt továbbítottuk a rendőröknek, akik ezt vizsgálják. Elmondták, hogyan járjunk el, tűzszerész érkezett a helyszínre, aki átkutatja a vonatot” – közölte Janoušek Kostřicová azt is hozzátéve, hogy más vonatokat nem érintett a bejelentés.

Read More

Post Comment