Search by category:
Egyéb kategória

Véres pénz és kamerafelvétel buktatta le a csicsói Szűcs Tibor gyilkosait

Véres pénz és kamerafelvétel buktatta le a csicsói Szűcs Tibor gyilkosait

Mészáros Richárd

2023. 05. 23., k – 17:30

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közös sajtótájékoztatóját tartott Budapesten a meggyilkolt szlovákiai vállalkozó, Szűcs Tibor megölésével kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a csicsói Szűcs Tibor holttestét a múlt héten, május 18-án találták meg Magyarországon. Az üzletembert utoljára abban a komáromfüssi házban látták élve, amelyet a községben adott bérbe. Eltűnésének estéjén állítólag éppen azért ment a házhoz, hogy behajtsa a bérlőktől a tartozás összegét. A helyszínen egy telefonhívást is intézett. A ház előtt egy töltényhüvelyt és egy vértócsát találtak.

A maffialeszámolásokra emlékeztető gyilkossági ügyben a hatóságok három embert gyanúsítottak meg: Kollár Erik és Szalai Ladislav ölhette meg a vállalkozót a ház teraszán. Utóbbit Magyarországon fogták el, de a gyilkosságban közreműködhetett a győri születésű magyar állampolgár, Sárközi Gergely is, őt egyelőre nem találják, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A magyarországi rendőrökhöz május 3-án érkezett bejelentés arról, hogy egy kocsi lángol Pápa közelében, a szántóföldön. Szinte a felismerhetetlenségig összeégett, a csomagtartójában viszont egy hordót találtak. Az alvázszám alapján tudták megállapítani, hogy az Audi a szlovák Szűcs Tiboré, akinek a családja már bejelentette az eltűnését. A gyanús információk alapján már sejteni lehetett, hogy bűncselekmény történ, ezért május 5-én nyomozást rendeltek el emberölés miatt. Közben sikerült beazonosítaniuk egy Peugeot-t, amivel Tétnél üzemanyagot vásároltak. Május 8-án újabb bejelentés érkezett arról, hogy ezt a kocsit Győrszentiván közelében felgyújtották. A tulajdonosától megtudták, hogy Sárközi Gergelynek adta kölcsön az autót, egy tanú pedig felismerte, hogy ő volt az is, aki üzemanyagot vásárolt. Ráadásul egy véres bankjeggyel fizetett – összegzi a Blikk a szlovák és magyar rendőrség közös sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Kiderült, a gyilkossággal gyanúsított Szalai Ladislavot több más bűncselekmény, köztük kábítószer-kereskedelem, garázdaság és lőfegyverrel való visszaélés miatt május 12-én őrizetbe vették, majd letartóztatták. Ugyanezen a napon megtalálták az áldozat holttestét egy elhagyatott erdős területen, halottkereső kutya segítségével. A tetoválásai és ruhái alapján alapján azonosították.

Rudolf Patka, a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyugati részlegének igazgatója hozzátette: a gyilkosságot előre megfontolt szándékkal követték el. A gyilkosság helyszínén, a családi házban a legfontosabb biológiai nyomokat rögzítették, de a fegyverrel és a golyótárral kapcsolatban is találtak bizonyítékokat. 

A sajtótájékoztató zárásaként elmondták, a szökésben lévő Sárközi Gergely fegyverrel rendelkezik, veszélyes, ezért senki ne próbáljon meg kapcsolatba lépni vele. A 47 éves férfinak a rendőrség azt üzente, mihamarabb adja fel magát.

(police.huBlikk)

Read More

Post Comment