Search by category:
Egyéb kategória

Heger felszólította Ódort, hogy ossza el az önkormányzatok közt a támogatást

Heger felszólította Ódort, hogy ossza el az önkormányzatok közt a támogatást

Mészáros Richárd

2023. 05. 25., cs – 12:12

Eduard Heger volt kormányfő, frakció nélküli parlamenti képviselő felszólította Ódor Lajos kormányfőt, hogy hajtsa végre az önkormányzatokkal kötött támogatási sémáról szóló megállapodást. Hozzátette, hogy az energiaárak kompenzálására szánt 200 millió eurós keretből megmaradt összeget az előző kormány által előkészített megállapodás alapján ossza szét az önkormányzatok között. Figyelmeztetett, hogy ezt a pénzt a településeknek kell megkapniuk.

„Otthagytuk az asztalon a kész megállapodást, illetve személyesen is átadtam Ódornak” – jelentette ki Heger. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a parlament olyan javaslatokat fogadott el a napokban, amelyek jelentősen megterhelik a költségvetést. Elmondása szerint az önkormányzatokkal kötött kompenzálási megállapodás alapján június 30-ig még 54 millió eurót lehetne szétosztani a települések között, azok lélekszáma alapján, majd év végéig ugyanígy még 54 millió eurót. Heger arra kéri a kormányfőt, ne halogassa a pénz szétosztását, azt kockáztatva, hogy a pénzcsomag végül a parlamentben elfogadott „bombasztikus” javaslatokra megy el.

Miroslav Kollár (frakció nélkül, a Demokraták tagja) képviselő szintén a településeknek szánt támogatások kifizetését sürgette, szerinte ez is a köszönetnyilvánítás egyik formája lenne, amiért helytálltak a különféle válságok kezelése során. Rámutatott, hogy az önkormányzatok továbbra is számos problémával kénytelenek szembenézni, ilyen például a nagyvárosok tömegközlekedésének finanszírozása.

Read More

Post Comment