Search by category:
Egyéb kategória

Beleejtette a víztározóba a telefonját egy politikus – lecsapoltatta az egészet

Beleejtette a víztározóba a telefonját egy politikus – lecsapoltatta az egészet

Csóka Zsófi

2023. 05. 27., szo – 13:18

A Kherkatta-gát víztározójából kétmillió liter vizet szivattyúztak ki, hogy egy indiai politikus megtalálhassa a telefonját.

Rajesh Vishwas lecsapoltott egy indiai víztározót, mivel beleejtette a mobiltelefonját. A procedúra során több nap alatt kétmillió liter vizet szivattyúztak ki a tározóból. A politikus végül megtalálta a készüléket, azonban az közben teljesen elázott és működésképtelenné vált.

A tisztviselő május 21-én ejtette le a Chhattisgarh államban található Kherkatta-gát víztározójába a kb. 1200 dollár értékű Samsung telefonját. A készüléket először búvárokkal kerestette, azonban, miután ők nem találták, úgy döntött, lecsapoltatja az egész tározót.

Vishwas azt állította, szóbeli engedélyt kapott egy helyi tisztviselőtől arra, hogy a víz egy részét a közeli csatornába szivattyúztassa, ami szerinte még a helyi gazdák számára is előnyös, hiszen így több vizük lesz öntözni. Kétmillió liter víz 600 hektárnyi terület öntözésére elegendő.

A tisztviselő tagadja, hogy visszaélt volna hatalmi pozíciójával, az erőforrás elpazarlása miatt azonban felfüggesztették.

(hvg.hu, cszs)

Read More

Post Comment