Search by category:
Egyéb kategória

Cifraságok újrahasznosított textilből

Cifraságok újrahasznosított textilből

Iskola utca

2023. 05. 29., h – 10:18

Idén új kezdeményezést indítottunk el az Egyházgellei Alapiskolában. A szabás-varrásnál kimaradt – eldobásra szánt – anyagokból új használati tárgyakat alkottunk. Iskolánk egy régi diákja felajánlotta, hogy a munkahelyéről származó anyagmaradékokat elhozza nekünk. A több zsáknyi anyag mellett újrahasznosítási ötleteket is hozott, és felajánlotta, hogy segít a megvalósításban is.

Így előre elkészítettünk néhány mintadarabot az ötletek közül, és megegyeztünk a közös varrás időpontjában. A programot meghirdettük a tanulóinknak és a szüleiknek is. Nagy örömünkre még egy anyuka csatlakozott a programunkhoz, ő is szebbnél szebb anyagmaradékokat hozott.

Május 8-án 9 órára összejöttünk gyerekek, szülők, nagyszülők és pedagógusok. Nagyon kellemes hangulatban kezdtünk a munkához. A kisebb gyerekek segítséggel, a nagyobbak már önállóan próbáltak dolgozni. Mindenki kedvére válogathatott a rengeteg anyag közül. Mértek, szabtak, terveztek a gyerekek, a felnőttek pedig segítettek nekik. Készültek a hajbavalók, ajtódíszek, kosarak, táskák, tolltartók, kisebb-nagyobb tarisznyák a textilmaradékokból. Egész délelőtt búgtak a varrógépek, hogy elkészüljenek a gyerekek által megálmodott darabok. Délután egy órára elkészítettünk mindent, amit beterveztünk. Azzal indultunk haza, hogy ezt a programot máskor is megismételjük, új ötletekkel, de a régi lelkesedéssel.

Mgr. Trencsík Anikó igazgatónő

Read More

Post Comment