Search by category:
Egyéb kategória

Gyermeknapi programok a galántai és a vágsellyei régióban

Gyermeknapi programok a galántai és a vágsellyei régióban

Tornyai Bianka

2023. 05. 31., sze – 15:22

Galánta/Alsószeli/Negyed/Zsigárd/Pered |

Számos érdekes programmal várják az érdeklődőket a Galántai és Vágsellyei járás településein a hétvégén gyermeknap alkalmából.

Galántán június 2-án 16 órakor kezdődik a Városi Gyermeknap a kastélyparkban, amelyen a különféle fellépők előadásai mellett rengeteg kísérőprogrammal várják a gyerekeket és a családokat. Fellép több tánccsoport, lesznek színházi előadások, erőemberek, kinológusok és a városban működő sportklubok bemutatója, mesefilmek, kézműves-foglalkozások, színes hajfonatok, arcfestés és csillámtetkó, fotósarok, íjászat, floorball, légvár és körhinták. A neogótikus Esterházy-kastély északi szárnyában és déli tornyában 16 és 19 óra között ingyenes tárlatvezetésen lehet részt venni, a kastély udvarán pedig kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

A galántai Szent Lukács Kórház hematológiai osztályán június 1-jén 30 véradó ingyenes gyermek belépőjegyet kap a Galandia akvaparkba, amely a tervek szerint június 8-án nyitja meg újra kapuit.

Alsószeliben június 3-án 14 és 18 óra között tartanak gyermeknapi programokat. A kínálatban body- és aquazorbing, lovaskocsikázás, kutya- és tűzoltóbemutató, kisállat-kiállítás, légvár, íjászkodás, quad, arcfestés, élő csocsó és más ügyességi játékok, valamint a Kandia tavon csónakázás és vízibiciklizés szerepel. 13 órától a helyi U11-es futballcsapat Pusztafödémessel, 14:30-tól az U19-es csapat Pereddel, 17 órától pedig az A-csapat Taksonnyal játszik mérkőzést a futballpályán.

Negyeden június 3-án 10 órai kezdettel szervezik meg az 1. Bomba Fesztivált. 10 órakor a főzőcsapatok regisztrációjával kezdődik a rendezvény, 12 és 17 óra között, míg a benevezett csapatok elkészítik a bográcsos ételeket, a következő programokkal várják a gyerekeket: légvár, zumba, jóga, salsa, arcfestés, hajfonás, minifoci és egyéb játékok. A főzőverseny kiértékelése 17 órakor lesz, 20 órakor tombolahúzás, 22 órától diszkó a futballpályán.

Zsigárdon június 3-án 10 órától a helyi futballpályára várják a szórakozni vágyókat. A program a következő: parasztolimpia, labdajátékok, légvár, arcfestés, céllövészet, gépkiállítás, quad, habparty. 13 órától Minyonok lépnek a színpadra, a zenét Dj Csongi szolgáltatja. A gyerekeknek ingyenes a frissítő, a felnőtteket büfével várják.

Pereden ötödik alkalommal szervezik meg a Gőzfelhős Gyereknapot a helyi vasútállomáson. A nosztalgiavonatok kedvelői háromszor utazhatnak Vágsellye és Farkasd között az egykori Csángó vonalán 8 óra és 19:40 között oda-vissza. A 310.433-as számú gőzmozdony vontatta szerelvény Vágsellye, Deáki, Pered és Farkasd állomásokon áll meg. A pontos menetrend a rendezvényt szervező Csángó Polgári Társulás közösségi oldalán található. Jegyek még korlátozott számban kaphatók. A peredi állomáson körhintával, íjászattal, airsofttal, légvárral és kézműves alkotóműhellyel kedveskednek a látogatóknak, valamint többféle étel és ital kapható egész nap a büfében.

Read More

Post Comment