Search by category:
Egyéb kategória

Telefonon egyeztetett az ukrajnai háborúról Ferenc pápa és a brazil elnök

Telefonon egyeztetett az ukrajnai háborúról Ferenc pápa és a brazil elnök

Mészáros Richárd

2023. 05. 31., sze – 22:40

Az ukrajnai háborúról és a környezetvédelemről egyeztetett szerdán telefonon Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök és Ferenc pápa – tudatta közleményben a brazil kormány.

Luiz Inácio Lula da Silva köszönetet mondott a pápának a béke érdekében kifejtett erőfeszítéseiért, és sajnálatát fejezte ki, amiért Ukrajna és Oroszország között kiszélesedett a háború.

 Kínához hasonlóan Brazília is szeretne közvetíteni Ukrajna és Oroszország között.

A kormányközlemény szerint a baloldali brazil elnök megköszönte a katolikus egyházfőnek az amazonasi esőerdők védelméhez nyújtott támogatását.

A dokumentum szerint az államfő brazíliai látogatásra hívta meg Ferenc pápát. A brazil elnök és a pápa a tervek szerint legközelebb júniusban vagy júliusban találkozik a Vatikánban.

Ferenc pápa még 2013-ban utazott Brazíliába az Ifjúsági Világnapok alkalmából.

Március végén a pápa egy argentin televíziónak adott interjúban kijelentette, hogy igazságtalan volt, hogy Lulát korrupció miatt szabadságvesztésre ítélték. A volt és jelenlegi brazil elnök 2018-ban és 2019-ben másfél évet töltött börtönben. Röviddel kiszabadulása után, 2020-ban Luiz Inácio Lula da Silvát Ferenc pápa fogadta a Vatikánban.

Read More

Post Comment