Search by category:
Egyéb kategória

A Győri ETO megszerezte a bronzérmet

A Győri ETO megszerezte a bronzérmet

Elek Zoltán

2023. 06. 04., v – 16:43

A Győri Audi ETO KC nyerte a csalódott csapatok csatáját a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmérkőzésén, miután 28:27-re legyőzte a dán Team Esbjerg csapatát.

Az elvesztett elődöntő után Jesper Jensen, az Esbjerg edzője azt mondta, számukra fontosabb a dán bajnoki döntő, mint a Bajnokok Ligája bronzmeccse, így elképzelhető, hogy ez meg fog látszani a vasárnapi teljesítményükön, hiszen csütörtökön már a hazai fináléban lesz dolguk. Talán ez és a győriek bizonyítási vágya is tükröződött akkor, amikor bő tizenöt perc után már négy góllal vezetett az ETO a harmadik helyről döntő találkozón. A szünetre hétre nőtt a különbség (16:9), amihez elsősorban a hat gólnál járó Linn Blohm, az ötöt szerző Ana Gros és a 13 védésnél járó Sandra Toft tette hozzá a legtöbbet. A győriek kapusa 59 százalék körüli védési hatékonysága kiemelkedő, így nem csoda, hogy a nagy számú publikum már az első játékrészben a nevét skandálta. A Rába-partiak már a meccs előtt egy kifeszített óriási molinóval igyekeztek még több erőt adni kedvenceiknek.

A pihenő után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Ugyan a korábbi győri Nora Mörkön látszott, hogy szeretne feljebb zárkózni, kevesen tudtak a dánoknál felnőni a feladathoz. A 40. percig még nem volt Esbjerg-játékos, aki kettőnél több gólt szerzett volna, ezt a határt épp ekkor Mörk lépte át egy üres kapus találattal, de még ekkor is hattal vezetett a Győr. Három perccel később viszont már 20:17 volt az állás, Ambros Martin, a győriek vezetőedzője időt is kért, de csapata a következő támadásnál is eladta a labdát, Kristine Breistol pedig kettőre csökkentette a különbséget. A zöld-fehér és a pirosban lévő dán drukkerek is állva szurkoltak már ekkor.

Az utolsó negyedóra 21:19-nél kezdődött el, de három perccel később egyenlített az Esbjerg. Öt perccel a vége előtt Kari Brattset Dale lőtte be a 27. ETO-gólt, így újra kettővel vezetett a magyar bajnok. 110 másodperccel a vége előtt, 28:26-nél időt kert Jensen. Jött is a dán gól, Vilde Ingstad talált be beállóból, majd jött a győri időkérés. Gólt ugyan nem sikerült lőnie az ETO-nak, de az ellenfélnek sem, így a Győr 28:27-re nyert és megszerezte a bronzérmet.

Read More

Post Comment