Search by category:
Egyéb kategória

Elindult a közbeszerzés a Kuffner-kastély parkjának felújítására

Elindult a közbeszerzés a Kuffner-kastély parkjának felújítására

Tornyai Bianka

2023. 06. 06., k – 15:43

Diószeg |

Június 16-ig várják a vállalkozók jelentkezését a Kuffner-kastély parkjának felújítására. A tervek szerint kivágják az elöregedett fákat, új padokat, kamera- és öntözőrendszert telepítenek, rendbe teszik a tavat és felújítják a szabadtéri színpadot.

A néhai Kuffner báró kastélya jelenleg azerbajdzsáni magánvállalkozók tulajdonában van, a hozzá tartozó park viszont a városé. Krommer Gábor, Diószeg polgármestere arról tájékoztatott, hogy már hosszabb ideje szerették volna felújítani a kastélyparkot, idén sikerült két pályázati támogatást elnyerniük. Az egyik az Európai Unió Interreg SK-CZ programjában a csehországi Břeclav várossal közös pályázat.

„A Kuffner család először Břeclavban létesített cukorgyárat, majd 1867-ben Diószegen, ezért kértünk támogatást közösen. Az elnyert 1 millió euró közel 60 százalékát a břeclavi, több mint 40 százalékát a diószegi felújításra költhetjük. Egy másik európai uniós pályázaton 200 ezer eurót nyertünk a vízszigetelésre vonatkozó intézkedések keretében. A park 12 465 négyzetméternyi területén szükséges tereprendezést végezni. Több mint 100 fát telepített egykor a báró, azok között van körülbelül 20 olyan, amely már sajnos elkorhadt, menthetetlen, ezeket ki kell vágni, a többit le kell botolni, a növényzetet rendbe tenni, vagyis karbantartást végezni. Továbbá felújítjuk a járdákat, a szökőkutat, a tavat és a színpadot, valamint új öntöző- és kamerarendszert építünk ki”

– részletezte a polgármester. A felújított parkban a város szeretne szabadtéri programokat szervezni a jövőben.

A felújításra kiírt közbeszerzésre június 16-ig jelentkezhetnek a vállalkozók. A részletekről a városi hivatalban érdeklődhetnek.

Read More

Post Comment